Bugun...



Bodrum’daki Yalıkavak Marina temizliği ile dünyaya örnek oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl En İyi Süper Yat Marinası seçilen Yalıkavak Marina’ya bu yılda 2023 yılı Temiz Marina Sertifika’sını almaya hak kazandı.

facebook-paylas
Tarih: 20-03-2023 12:13

Bodrum’daki  Yalıkavak Marina temizliği ile dünyaya örnek oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’nde bulunan ve geçtiğimiz yıl The British Yacht Harbour Association (TYHA) tarafından “2022 Yılının Süper Yat Marinası” seçilen Yalıkavak Marina, 2023 Temiz Marina Sertifikası’ni almaya hak kazandığı açıklandı.

 

DENİZLERİN KORUNMASI AMACIYLA FARKINDALIK YARATMAK

Yalıkavak Marina A.Ş. yönetiminden yapılan açıklamada TYHA tarafından Marina kıyı ve iç sularının temizliğinin önem ve farkındalığını artırmak amaçlı tasarlanan Temiz Marina (Clean Marina) Sertifikası için marinalarda çevre koruması, marina hizmetleri ve güvenliği, sürdürülebilir ve yenilenebilir servisler gibi üst düzey standartlarda sunulan hizmetlerin yanı sıra, marinaların fiziki yapıları ve uygulama esasları baz alınarak misafir memnuniyeti odaklı hizmet kriterleri değerlendirmeye alınıyor. Tüm bu kriterleri yerine getiren Yalıkavak Marina, sürdürülebilir ve çevre dostu hizmet ve yönetim anlayışı ile Temiz Marina Sertifikasına layık görüldüğü belirtildi.

 

 

DÜNYA ÇAPINDA ÖDÜLLERİYLE TANINIYOR

Dünya çapında aldıkları ödüller arasına eklenen Temiz Marina Sertifikasını almanın onurunu yaşadıklarını ileten Yalıkavak Marina, Marina Direktörü Deniz Akaltan “Bodrum, Türkiye’nin en önemli destinasyonlarından biri. Bu kimliği koruyabilmek ve önümüzdeki yıllara daha da geliştirerek taşıyabilmek için doğanın korunması ve çevreye saygı bizim de öncelikli hedefimizdir. Başta The International Council of Marine Industry Associations / Uluslararası Deniz Endüstrisi Dernekleri Konseyi (ICOMIA), The Yacht Harbour Association / Yat Limanları Birliği (TYHA) ve Foundation for Environmental Education / Çevre Eğitimi Vakfı (FEE) olmak üzere çeşitli uluslararası denizcilik örgüt ve kuruluşlarının üyesiyiz. Dünya çapındaki bu geniş ağ ile sürekli iletişim halindeyiz ve içinde bulunduğumuz bu yeni gerçekliğe uyum sağlamak adına uluslararası standartları titizlikle uyguluyoruz. Gerek Mavi Bayrak gerekse de TYHA kriterleri ve Temiz Marina Sertifikasına uygun görülmemiz doğrultusunda sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI