Bugun...



Bodrum'da yeni yıla böyle giriyorlar. 2 konutlara gelenlerde artış var

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yeni yıl tatili için gelenler güzel havanın tadını çıkardı, bol bol denize girdi eğlendi. Turistik ilçede nüfus 450 binlere kadar yükseldi. Oteller boş kaldı, ikinci konutlara rağbet arttı.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-01-2021 13:09:13 Tarih: 31-12-2020 17:09

Bodrum'da yeni yıla böyle giriyorlar. 2 konutlara gelenlerde artış var

Muğla’nın Bodrum ilçesine yeni yıl tatili için gelen yerli ve yabancı turistler bugün genişle ve sıcak havanın tadını çıkardı. Öğle saatlerinde Bodrum şehir merkezine inenler bol bol alışveriş yaptı, Kumbahçe ve Paşatarlası plajlarında güneşlendi. Bazı yabancı turistlerin denize girdikleri görüldü.

 

 

YENİ YIL ÖNCESİ BODRUM’DA TATİLİN TADINI ÇIKARDIK

 

20 derece hava ve 19 derece deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü Bodrum’da Endenozya ve Güney Koreli turistler dikkat çekti. İstanbul’daki bir üniversitede öğrenim gören Endenozyalı Mahwaien Samathani (26) “İstanbul’da hava soğuk ve yağışlı idi, üç gün önce geldik, yeni yılında Bodrum’da geçireceğiz otelin sahilinde sanırım yürüyüş yaparız. Burada olduğumuz sürece limanda ve tarihi yerlerde gezdik” dedi.

 

 

İKİNCİ KONUTLARI OLANLAR KENTE AKIN ETTİ

 

Bodrum’daki Seçkin Konaklar Oteli’nin yöneticisi ve Dünyanın En Güzel Koyları Birliği’nin Başkanı turizmci Galip Gür ise “Bodrum’da otellerin büyük bölümü boş kaldı. Çünkü eğlence mekanları kapalı, otelde pandemi nedeni ile bir araya gelmek zaten yasak, o nedenle otellere rağbet olmadı. Ancak büyükşehirlerde yaşayıpta burada ikinci konutları olan tabiî ki geldi. Ve yıllar sonra ilk kez bir yılbaşında ikinci konutlara bu kadar rağbet oldu. Ancak nüfus abartıldığı gibi 900 binlere değil, 350 binyerden 400-450 bin arasına kadar yükseldi. Son günlerdeki hareketlilik daha çok 4 gün dışarı çıkma yasağı ile ilgili” diye konuştu.

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI