Bugun...



Bodrum’da yangın kabusu sürüyor köyler boşaltılıyor, Cennet Gökova kül oluyor insanlar can pazarı yaşıyor, Mazı'da restoranlar yandı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı İçmeler mahallesi ile Milas’ın Beyciler Köyü’de başlayan yangın durdurulamıyor. Alevler Mazı köyü sahilindeki turistik tesislere kadar indi, pansiyon ve otelde kalanlar panik ve korku içinde botlara binerek canlarını son anda kurtardılar. Sekiz kişinin yaralandığı belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-08-2021 16:55:59 Tarih: 01-08-2021 16:46

Bodrum’da yangın kabusu sürüyor köyler boşaltılıyor, Cennet Gökova kül oluyor insanlar can pazarı yaşıyor, Mazı'da restoranlar yandı

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Umurca Mahallesi’nde dün başlayan ve Kumbahçe ile İçmeler Mahalleleri’ne tehdit eden ve gece yarısı kontrol altına alınan yangın bugün saat 15.00 sıralarında yeniden başladı. Rüzgraın etkisi ile hızla büyüyen yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi ile orman ekipleri müdahale etti, yangın tersanelere 50 metre kala güçlükle önlenebildi. Kontrol altına alınamayan yangında ilk belirlemelere göre 55 hektarlık alan kül oldu. Mazı sahilindeki restoranlar yandı.

 

 

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen partililer ve vatandaşlarlla birlikte Mazı sahilindeki tahliyelere yardım etti.

 

MAZI KÖYÜ SAHİLİNDE CAN PAZARI YAŞANDI

 

Alevlerin Gökova’nın cennet tatil köyü Mazı sahiline birden ulaşması ile büyük panik yaşandı. Otel ve pansiyonlarda kalan tatilciler eşyalarını alarak Mazı plajına koşarken, alevlerde peşlerinden geldi. Tatilciler yatlardan gönderilen zodiak botlara bindirilerek son anda kurtarıldı. İki vatandaşın ayağının kırıldığı, yagına müdahale etmeye çalışan 6 vatandaşın ise yaralandığı belirtildi.

 

 

GÖKBEL VE ÇÖKERTME KÖYLERİ BOŞALTILIYOR

 

Alevlerin Gökova’ya yönelmesi ile birlikte Aşağı Mazı, Yukarı Mazı, Beyciler, Armutçuk ve Çocukmezarı’ndan sonra Gökbel ve Milas’a bağlı Çökertme köylerininde boşaltıldığı , köylerin önemli bölümünde  karayolunda alevlerin yoğunlaşması nedeniyle yaşayanların deniz yoluyla tahliye edilmeye başlandığı belirtildi. Çökertme Köyü sahilindeki restoran işletmecisi Mahir Vurmaz “Durum felaketin ötesinde bir durum alevler Mazı ve Gökbel’i aştı Çökertme’ye geliyor mücadele ediyoruz, ne kadar tanker dalgıç pompa varsa göndersinler, 60 yaşındayım böyle bir afet görmedim. Yanını boyutu hesaplanamayacak derecede büyük. Devletimizden acil çok hızlı yardım ve destek bekliyoruz, Ekipler ne yapacaklarını şaşırdılar, hanbir tarafa koşacaklar” diye konutu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI