Bugun...



Bodrum’da tehlikeli yollara çelik bariyer yerleştiriliyor

Bodrum Belediyesi ilçe genelinde koruyucu çelik bariyer olarak bilinen oto korkuluk çalışmalarına başladı. Keskin viraj, şarampol ve uçurumun bulunduğu yol kenarlarında koruyucu olarak da bilinen çelik bariyerler Yalıçiftlik ve Etrim yolu arasında tamamlandı.

facebook-paylas
Tarih: 01-12-2021 11:58

Bodrum’da tehlikeli yollara çelik bariyer yerleştiriliyor

Bodrum Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalarda, öncelikli olarak tehlikeli virajlar ve uçurum kenarları başta olma üzere vatandaşların can güvenliğini sağlamak ve tehlikelere kalkan olmak için yol kenarlarındaki iyileştirmeler devam ediyor.

 

İslamhaneleri Mahallesi Sanatçılar Sitesi dere yanı 250 metre, Gündoğan Mahallesi Kızılburun siteleri yol güzergahı 75 metre, Mazı köy içi ve Taşlı Yalı arası 1300 metre, Yalıçiftlik - Etrim arası 1375 metre ile toplamda 3000 metre uzunlukta oto korkuluk montajı yapımı tamamlandı.

Yapılan işler kapsamında Yalıçiftlik -Etrim yolu arasında 1,5 kilometrelik oto korkuluk ve motor korkuluk montajı tamamlandı. Yine gece sürüş güvenliğini arttırmak amacıyla, 12 metre aralıklarla reflektörler yerleştirildi.

Başlatılan çalışmalarda oto korkuluklar, 4 mm kalınlığındaki galvanizli dikmeler 2 metre aralıklarla 1 metre ankraj boyu sağlanacak şekilde zemine ankre edildi. Dikmelere 2.5 mm kalınlığındaki galvanizli raylar monte edildi. Rayların üzerine 12 metre aralıklarla reflektörler takıldı. Otokorkuluk montajı tamamlandıktan sonra üzerine 0.5 mm kalınlığındaki galvanizli motosiklet bariyerleri monte edildi. Tüm bağlantı elemanları galvanizli cıvatalar ile sağlandı. Oto korkuluk ve motor korkulukların başlangıç ve bitişlerine can güvenliğini sağlamak ve uçlarının keskin kalmasını önlemek amacıyla, uç parçalar takılarak asfalt üzerinden 75 cm yükseklik sağlanacak şekilde montaj tamamlandı.

Önemli yol ağlarında hız ve sürüş tutumunu dikkate alarak ilçe genelinde düzenlemeler devam edecek.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI