Bugun...



Bodrum’da sezonun ilk tohumları yanan alanlarda toprakla buluştu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sezonun ilk tohum dikimi bugün yapıldı. Bodrum İçmeler Mevkii’sinde geçen yıl yanan alanlara yüzlerce meşe palamutu tohumu dikildi. Tulin Mor Janes “Yanan alanlar ranta yağmaya kurban gitmesin, bu nedenle alanları yılın ilk günlerinden itibaren tohum dikmeye başladık” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 07-01-2023 12:59

Bodrum’da sezonun ilk tohumları yanan alanlarda toprakla buluştu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl kül olan makilik ve ormanlık alanların yeniden yeşillendirilmesi ve ağaçlandırılması için Miss Gibi 1 Bodrum Çevre Gönüllüsü Grubu kampanya başlattı.

 

SEZONUN İLK TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU

 Sezonun ilk tohum dikimini grup üyeleri ve aralarında İngiliz vatandaşlarında bulunduğu gönüllülerle yanan alanlara yüzlerce meşe palamutu tohumu diken gönüllüler kampanyanın yağmurlardan sonra tekrar devam edeceğini belirttiler.

 

 

YANAN ALANLAR RANTA KURBAN GİTMESİN

Çevre gönüllüsü grubun kurucusu Tulin Mor Janes yaptığı açıklamada “Hemen her hafta gönüllülerimiz ile ya bir koyu ve doğayı temizliyoruz yada yanan alanlara tohumlar dikiyoruz, bugünde havanın güzel olmasından yararlanarak yüzlerce meşe palamutunu toprakla buluşturduk, önümüzdeki hafta yağışlardan sonra yine yanan alanların yeniden doğaya kazandırılması, ranta kurban gitmemesi  için tohum ve fidan dikimine devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




Şirin erten / 07-01-2023 22:14:00

Muğla Bodrum’da tohumların yanan alanlarındaki toprakla buluşmasın da emeği geçen duyarlı özverili tüm güzel insanlara cânı gönülden şükranlarımı sunuyorum❤

Kazım Arlı / 07-01-2023 17:55:00

Çok güzel bir çalışma idi. Bir de Bodrum’da kıyı gasbı, sahiplenmesi ve talanına da dur diyebilecek güçlü bir siyasi oluşum iktidarı alırsa her şey daha güzel olacak. Her kıyıda herkes özgürce denize ulaşıp girebilmelidir. Anter habere de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İyi ve güzel çalışmalarda hep el ele birlikte olmadileğimle.



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI