Bugun...



Bodrum’da sağanak etkili olmaya başladı, yollar göle döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün öğle saatlerinde etkisini arttıran yağışlar akşam saatlerinde sağanak yağışa dönüştü. Bazı cadde ve sokaklar göle dönerken ulaşım güçlükle yapılabildi.

facebook-paylas
Tarih: 04-12-2021 20:14

Bodrum’da sağanak etkili olmaya başladı, yollar göle döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabahtan itibaren aralıklarla başlayan sağanak yağışlar ilçede hayatı olumsuz etkilemeyle başladı.

 

CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Öğle saatlerinde etkisini arttıran akşam saatlerinde ise şiddetlenen sağanak yağışlarda özellikle Bodrum merkez ile Konacık ve Bitez Mahalleleri’nde bazı cadde ve sokaklar kullanılamayacak hale geldi. Turgutreis ve Yalıkavak Mahallesi’ndeki bazı sitelerdeki yazlıkların içine kadar suların girdiği ancak yazlık sahiplerinin evlerinde olmaması nedeniyle müdahale edilemediği belirtildi. Belediye zabıtası ve itfaiye ekipleri dağlardan gelen sel suları nedeniyle tıkanan mazgalları açmak için yoğun mücadele verirken, vidanjörlerde suları boşaltmak için çalıştı. Kentin bazı mahallelerinde iletişim ve aydınlatma hatlarında sıkıntılar yaşandı. Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki çam ağacı elektrik kablolarının birbirine çarpması sonucu yandı. kısa süreli heyecan yaşandı. Sürücüler özellikle motosikletli kuryeler Kanuni Sultan Süleyman Caddesi'nde sel sularından geçmek zorunda kaldılar.

 

 

ÖNCEDEN YAPILAN UYARILAR İŞE YARADI

Sahil kesimlerinde küçük balıkçı kayıkları yağmur suları nedeni ile battı. Muğla Valiliği ve belediye tarafından yapılan uyarılar üzerine dere yataklarına araçların park etmemesi faciayı önledi. Konacık Mahallesi’nde yaşayan evli ve iki çocuk babası 62 yaşındaki Önder Güçlü “Yaklaşık 15 yıldır burada yaşıyorum. Gördüğünüz cadde her yağışta bu hale geliyor. Çok basit onarım ile burası düzeltilebilir, tabi dağlardan gelen sel sularıda mazgalları tıkayınca ortaya bu görüntüler çıkıyor. Suyun denize ulaşması için önündeki bariyerler kaldırılmalı” diye konuştu.

Bodrum’da sağanak yağışın etkisini yarın akşam saatlerine kadar sürdüreceği ilçede önümüzdeki hafta sonuna kadar yağışların aralıklarla devam edeceği belirtildi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI