Bugun...



Bodrum’da partilerden Esnaf Entübe açıklaması

Bodrum'da ilçe başkanları Esnaf Entübe eylemi ve basın açıklaması yaptı. CHP’ İlçe Başkanı Halil Karahan “Esnaf Entübe durumunda on aydır iş yok aş yok. Borcu borç ile kapatmaya çalışıyor” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-03-2021 23:21:43 Tarih: 29-01-2021 14:33

Bodrum’da partilerden Esnaf Entübe açıklaması

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün öğle saatlerinde toplanan 5 partinin ilçe başkanı Esnaf Entübe basın açıklaması ve eylemi yaptı. Bodrum Belediye Meydanı’na ellerinde Esnaf Entübe yazılı pankart ile gelen CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber,  Gelecek Partisi İlçe Başkanı Argur Altuğ ve Demokrat Parti İlçe Başkanı Ertan Pelit ortak basın açıklaması yaptı.

 

 

 

ESNAF BORCU BORÇ İLE KAPATMAYA ÇALIŞIYOR

 

Ortak basın açıklamasını bölüm bölüm okuyan ilçe başkanlarına vatandaş ve esnafta alkışlarla destek verdi. CHP İlçe Başkanı Halil Karahan “Esnaf Entübe durumunda borcu borca kapatmaya çalışıyor. Borcun, borcunun borcu oldu. Kimsenin dükkanını açmayı bırakın sokağa çıkacak hali kalmadı. Bodrum’da binlerce on binlerce kişi aç işsiz ve çaresiz bekliyor. Bu nedenle öncelikle esnafın, işletmecinin ve turizmcinin kredi borçlarının en azından faizlerinin selinmesi gerekir. Faizle verilen krediler hibe olarak yeniden yapılandırılmalıdır” dedi.

 

 

VERİLECEK YARDIM DEVLETİN BİR CEBİNDEN ÇIKIP DİĞERİNE GİRECEKTİR

 

İyi Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber ise “Yardım adı altında 3 aylığına verileceği dile getirilen bin TL. nakdi ve 500 lira kira yardımı olarak sınıflandırılan destek 12 aya uzatılmalı ve miktar en azından asgari ücret miktarına çıkarılmalıdır.1000 Tl. esnafın sorununa çare olmaz, çünkü bu binlira  işletme küçükse mekanın vergisine , aturasına gidecek devletin bir cebinden girip diğer cebine gireceği paradır” diye konuştu.

Ortak basın açıklamasında AVM’lerde olduğu gibi, HES kodu uygulamasıyla işyerlerinin açılmasına izin verilmesi istendi. Basın açıklaması ilçe başkanları ve esnafın alkışları ile sona erdi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI