Bugun...



Bodrum'da müzisyenler “Sanat Sokakta Projesi” ile nefes alacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlatılan Bodrum Sanatçıları Bodrum Sokaklarında Projesi’nde 20 cadde ve sokak sanatçılar için canlı müzik alanına dönüştürüldü.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-06-2021 16:36:36 Tarih: 07-06-2021 16:31

Bodrum'da müzisyenler “Sanat Sokakta Projesi” ile nefes alacak

100’den fazla müzisyen kentin 20 noktasında oluşturdukları orkestralar ile müzik yapmaya başladı.  Müzisyen Osman Tarık Vural “Saat 10’a kadar bir kısıtlama söz konusu ve biz mekanlarda sahne alamıyoruz. Müzik susturulamaz dedik ve buna inandık. Bodrum Belediyesi sayesinde müziğimizi sahnelerden sokağa taşıdık. Halkımızın desteğiyle burada çalıp söylüyoruz” diye konuştu.

Pandemi nedeniyle yaklaşık 15 aydır sanatlarını icra edemeyen müzisyenler için Bodrum’da başlatılan Bodrum Sanatçıları Bodrum Sokakları’nda projesi ile 20’ye yakın cadde ve sokakta yüzden fazla  müzisyen şarkı söyleyip canlı müzik yapmaya başladı.

 

100’ÜN ÜZERİNDE SANATÇI CANLI MÜZİK YAPMAYA BAŞLADI

 

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras " Bodrum kültüre ve sanata değer veren insanların bir arada olduğu bir yerdir. 100'den fazla müzisyen arkadaşımız Bodrum'un çeşitli yerlerinde, saat 17.00’ den sonra performans sergiliyorlar  Biz onlara kaşelerini ödüyoruz, ama onlara asıl desteği sokaklarda vermemiz gerekiyor. Madem eğlence mekanlarına gidip para harcayamıyoruz, o zaman sokakta onları destekleyelim. Mekanlarda içeceğimiz bir içeceğin parasını bile onlarla paylaşsak, bu bile çok büyük bir katkı olacaktır.  Zaten onlar  için para kazanmak ikinci sırada. Onlar sahneye çıkamamaktan muzdaripler. Müzisyenlerimiz işlerini yapmak istiyorlar ve bu çok önemli. Halkımızdan onlara destek olmalarını istiyorum.” diye konuştu.

 

 

İNSANLAR MÜZİK SESİ DUYMAYI ÖZLEMİŞ

 

 Aras açıklamasının devamında ise “İnsanlarımız müzik sesi duymayı özlemiş. Bodrum, kültüre ve sanata değer veren insanların bir arada olduğu bir yerdir. Halkımızın sanatçılarımıza sahip çıkacağından ve onlara destek olacağından şüphem yok.” dedi.

 

BU HEYECAN PARAYLA PULLA ÖLÇÜLMEZ

 

Bodrum’da yaklaşık 20 yıldır sahne alan ve şimdi de Ortakent Mahallesi’ndeki Müsgebi Kafe önünde program yapmaya başlayan Onur Gülen, “Uzun zamandır pandemiden dolayı sahnelerden uzak kaldık. Bu proje ile sanatımızı en azından sokakta icra ederek sanatseverlerle buluşmayı başardık.  Müzisyenin en değerli şeyi mikrofonudur. Bu mikrofonu bize uzattıkları, sanata ve sanatçıya destek çıktıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu heyecan parayla pulla ölçülemez. Sanatı yaşatın ki millet yaşasın ” dedi.

 

 

 

MÜZİĞİ SAHNELERDEN SOKAĞA TAŞIDIK

 

Pandemi sürecinde müzisyenler olarak zor durumlardan geçtiklerini söyleyen ve proje kapsamında Mahfel Kafe önünde müziğini yapmaya devam eden Osman Tarık Vural, “Saat 10’a kadar bir kısıtlama söz konusu ve biz mekanlarda sahne alamıyoruz. Müzik susturulamaz dedik ve buna inandık. Bodrum Belediyesi sayesinde müziğimizi sahnelerden sokağa taşıdık. Halkımızın desteğiyle burada çalıp söylüyoruz.” diye konuştu.

 

 

HER MAHALLEDE BİR MÜZİSYEN GRUBU

 

Bodrum Sanatçıları, Bodrum Sokaklarında projesi kapsamında müzisyenler Gümüşlük Belediye Kafe, Turgutreis Amiral Kafe ve Sabancı Parkı, Bitez Kafe ve Retaurant, Yalı Kafe ve Restaurant, Umurça Park Kafe, Müsgebi Kafe, Yalıkavak İskele Kafe, Gündoğan Kafe, Türkbükü Kafe, Türkan Saylan Büstü önü, Trafo Kafe, Kumbahçe Kafe, Çarşı Kafe, Mahfel Kafe ve Trafo Kafe önlerinde, Dr. Alim Bey Caddesi, Cevat Şakir Caddesi, Neyzen Tevfik Caddesi ve Belediye Meydanı’nda 1 ay boyunca müzikseverlerle buluşmaya devam edecek.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI