Bugun...



Bodrum’da klasik otomobil yarışı heyecanı başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün başlayan 2021 Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası’nın ilk yarışında 86 klasik otomobil start aldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-06-2021 13:42:40 Tarih: 19-06-2021 13:36

Bodrum’da klasik otomobil yarışı heyecanı başladı

Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Durgut Berberoğlu yaptığı açıklamada “İki yıl aradan sonra yarışlarımıza Gökova’nın güzellikleri arasında başladık, yarışmada sağlık çalışanlarımızı da unutmadık onlar adına bir etap düzenlerken Devlet Hastanesi’nede yarışçılarımız yaklaşık 10 bin TL. bağış yaptı” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde  Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen 2021 Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası’nın ilk yarışı bugün Çiftlik Mahallesi’nden verilen start ile başladı.

 

 

KLASİK OTOMOBİLLER HAYRAN BIRAKTI

 

 1956 -1991 modelleri arasında 86 otomobilin katıldığı yarışmanın startını Kulüp Başkanı Durgut Berberoğlu ile Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Oğuz Şahin verdi. Yarışın startı öncesinde sıraya giren klasik otomobiller hayran bıraktı. Yarışmayı izlemeye gelenler tarihi otomobillerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

YARIŞMAYA ÜNLÜ İSİMLERDE KATILDI

 

Yarışmanın bugün düzenlenen 155 km. lik Çiftlik- Ören- Çiftlik  etabına aralarında ünlü iş insanları ve otomobil tutkunları Murat Ülker- Fatih Ülker, Uğur Işık, geçen yılın şampiyonu Elif Şakar- Murat Şakar katılırken yarışmanın en eski otomobili 1956 model Mersedes ile katılan Bursalı Mehmet Hüzmen ve Gökhn Onur, ilk sırada çıkış yaptı. Yarışmanın en genç yarışmacısı 21 yaşındaki And Sunman oldu. Sunman 1991 model Mazda ile start aldı. 4. Kez ralliye katıldığını belirten Mehmet Hüzmen “Bu yarışmalarda geçmişi tekrar yaşıyoruz. Eski tasarımlarla Gökova’nın inci gibi koylarında mücadele etmek bize müthiş bir heyecan verirken ayrıca bu klasik modelleri yaşatarak gelecek nesillere aktarıyoruz” diye konuştu.

 

 

BİR ETAP SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AYRILDI

 

İki yıl aradan sonra klasik otomobil rallisinin yeniden başladığını belirten Durgut Berberoğlu ““İki yıl aradan sonra yarışlarımıza Gökova’nın güzellikleri arasında başladık, yarışmada sağlık çalışanlarımızı da unutmadık onlar adına bir etap düzenlerken Devlet Hastanesi’de yarışçılarımız yaklaşık 10 bin TL. bağış yaptı. Bodrum’da bu yılın ilk iki ayağını yapıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndada 3. Ve son etabı gerçekleştireceğiz. Pandemi sonrasında katılımın yüksek olması bu spora gönül verenlerin heyecanını birkez daha ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Klasik Otomobil Rallisi’nde yarın 65 km. lik Çiftlik- Akyarlar etabı düzenlenecek, yarışın hemen ardından ödül töreni yapılacak.

 

 

 

(Durgut Berberoğlu)

 

 

(Mehemet Hüzmen - Gökhan Onur)

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI