Bugun...



Bodrum'da ilk kürek yarışı hafta sonunda yapılacak

Bodrum'da ilk kürek yarışının bu hafta sonunda Bitez Koyu'nda düzenleneceği açıklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-12-2021 20:38:09 Tarih: 22-12-2021 20:31

Bodrum'da ilk kürek yarışı hafta sonunda yapılacak

2017 Yılında, eski milli kürekçi ve antrenör Celal Gürsoy, Bodrum’a kürek sporunu Milta Marina içindeki çalışmalarla tanıttı, 2018’den sonra Kürek çalışmalarını Bitez, Özgür Plaj mevkiinde sürdüren Bodrum Halikarnas Kürek Kulübü, 25-26 Aralık Cumartesi – Pazar günlerinde, 1. BODRUM MASTERS REGATTA adıyla bir kürek yarışı organize etti.

Yarış, (27 yaş üstü) Master kürekçiler arasında, Bitez Koyu içinde 4 kilometrelik bir parkurda Kadınlar, Mix ve Erkekler kategorilerinde yapılacak.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek sporcular, Halikarnas Kulübü’ne ait Dört Çifte Dümencili Deniz Küreği tekneleri ile yarışacak.

Cumartesi sabahı 08:00’de başlayacak olan yarışlar, Federasyon Gözlemcisi Milli Takımlar Antrenörü Sonat Doğan ile Kürek Federasyonu’ nun görevlendirdiği Hakemler tarafından idare edilecek.

Pazar sabahı yapılacak Yarı Finaller sonunda, her üç kategoride ilk üç madalya sıralamasını belirleyecek finaller gerçekleşecek.

 

Yarışlar, Bitez sahilinden seyredileceği gibi, 4 kilometrelik tüm parkuru takip edecek özel teknelerden de izlenebilecek. Rüzgar, izin verirse final yarışları DRONE ile kaydedilecek.

Son yıllarda dünya çapında en hızlı gelişen spor branşı olarak tanınan, Açık Deniz Küreği (Coastal Rowing), Türkiye’de de beklenen ilgiyi gördü. 2021 Yılında, ülkemizde birçok Açık Deniz Küreği Kulübü faaliyete geçti.

 

 

  1. Bodrum Masters Regatta kürek yarışlarına sadece yarışçı olarak değil, seyirci olarak da ilginin büyük olması bekleniyor. Yarışlara kayıt yaptıranlar arasında, kürek sporu ile yeni tanışanlar olduğu kadar, defalarca Türkiye Şampiyonu olmuş, uluslararası yarışlarda madalyalar kazanmış, Master kürekçiler yer alıyor. Yarışlarda derece alanlara, özel dizayn edilmiş madalyalar, Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Öğrencilerinin el işi seramik panoları takdim edilecek. Ayrıca, tüm yarışmacı kürekçilere hediyeler verilecek. Bu hediyeler arasında, ülkemizin Coğrafi İşaret Belgeli doğal ürünlerinden biri olan Bodrum Mandalinası da var.

 

Halikarnas Kürek Kulübü Başkanı Celal Gürsoy “Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile yarış afişlerinde yer alan Sponsor firmaların çok değerli katkıları sayesinde, ilk kez Bodrum’da bir kürek yarış gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz,” dedi. Turizm Sezonunun bittiği tarihlerde yapılan bu tür spor etkinliklerinin, ne kadar büyük ses getirdiği, Halikarnas Kürek Kulübü’nün, Ekim ayında uluslararası bir kürekçi gurubu ile düzenlediği “Kürekle Mavi Tur” etkinliğinin dünya çapında beğeni toplaması ve gelecek yıl için şimdiden, hem de bu sefer iki tur için planlanması ile ispatlandı.

 

Halikarnas Kürek Kulübü, tüm Bodrumlu sporseverleri 25-26 Aralık Cumartesi – Pazar günleri Bitez Özgür Plaj’da kürek yarışı seyretmeye davet ediyor.




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI