Bugun...



Bodrum’da Her Mevsim Bahar turizmi, Leleg yolu ile başlıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turizmi 12 aya yaymak için Bodrum’da Her Mevsim Bahar sloganı ile başlatılan proje kapsamında Leleg Kültür ve Turizm Yolu tanıtım projesi düzenlendi.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-04-2021 17:21:36 Tarih: 01-04-2021 17:13

Bodrum’da Her Mevsim Bahar turizmi, Leleg yolu ile başlıyor

TÜRSAB Alternatif Turizm Komitesi Başkanı Mustafa Demir “Pandemi döneminde turizm sektörü yoğun bakıma girdi, yapay solunum ile hayatta kalmaya çalışıyor. Bu dönemde turizmin yapı ve biçim değiştirdi, bizde ilçemizde yılın 12 ayı yapılabilecek turizm çeşitliliği ile ilgili projeleri hazırlamaya başladık. Leleg Kültür ve Turizm Yolu Projesi bunlardan biri” dedi.

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu tarafından bugün bir otelde düzenlenen ve turistik ilçede turizmi yılın 12 ayına yaymak amacıyla geliştirilen Leleg Kültür ve Turizm Yolu Projesi’nin tatınımını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, TÜRSAB Alternatif Turizm Komitesi Başkanı Mustafa Demir, Bodrum Ticaret Odası Meçlis Üyesi Toros Demirdöven ve Bodrum  Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu birlikte yaptı.

 

Turizmci Toros Demirdöven Bodrum Ticaret Odası ile Bodrum Doğa Sporları Derneği tarafından başlatılan Leleg yolu projesine geçmişte GEKA’dan destek sağlandığını belirterek projenin hayata geçirilmesinin Bodrum külytür ve doğa turizmi açısından önemli olduğunu söyledi.

 

 

TURİZM SEKTÖRÜ YAPAY SOLUNUMLA HAYATTA KALMAYA ÇALIŞIYOR

 

Toplantıyı projeye destek veren turizm sektör temsilcileride izledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Mustafa Demir, pandemi döneminden en çok etkilenen sektörlerin başında turizm geldiğini belirterek “Bu dönemde, turizm çalışanları ve işverenleri, yapay solunumla hayatta kalmaya çalışmaktadır. Sektör yoğun bakıma girmiştir. Ancak biz TÜRSAB  olarak pandemi dönemini bahane edip oturmadık ve Bodrum’da turizmi 12 aya yaymak için Bodrum’da Her Mevsim Bahar mottosu ile Leleg Kültür ve Turizm Yolu projesini hazırladık. Alternatif Turizm öğelerinin planlanması, tanıtılması ve korunması amacı ile projemizin tanıtımı için ulusal ve uluslar arası acenteleri önümüzdeki günlerde Bodrum’a getirerek tanıtım yapacağız. Ardından turizm profesyonellerini, medya mensuplarını ilçeye davet edeceğiz” diye konuştu.

 

BODRUMLULARIN HAYALİ OLAN 12 AY TURİZMİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

 

Demir açıklamasının devamında ise “Yıllarca, Bodrum turizmcilerinin hayali olan '12 ay turizm' kavramının, uzun vadeli planlama ile mümkün olacağına inanıyoruz. Hiçbir ürün tek başına,

sezonu 12 aya çıkartmaya muktedir değildir. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Ancak doğru strateji, planlama ve algı yönetimi ile her şey mümkündür. Biz neden herkesin ihtiyacı olan temiz hava, sağlıklı yaşam ve temiz gıda içeren doğamızı, tabiat varlıklarımızı, kültürümüzü ve mutfağımızı vazgeçilmez bir öğe haline getiremeyelim? Doğru pazarlama, doğru strateji, doğru algı yönetimi ve doğru

insanla her şey başarılır. Pandemiden sonra turizmi başlatma mücadelesine, turizmin kurtuluş savaşı diyoruz. Kamu, STK'lar, meslek örgütleri, müteşebbisler ve halk bir araya gelirsek, her zorluğu atlatabileceğimize inancımız tamdır.

 

 

LELEG YOLU TARİH, DOĞA VE KÜLTÜRÜN İÇ İÇE GEÇTİĞİ BİR HAZİNEDİR

 

 Demir, Bodrum Leleg Yolu'nun, Bodrum'un tabiat varlıklarını tanıtmakta en iyi materyal olduğunu  9 antik kenti birbirine bağlayan üzerinde sayısız sarnıç, tarihi eser, kale, sur duvarları bulunan Leleg yolunda yürüyüş, doğa yürüyüşleri, bisiklet ve yarışmalarla tanıtımının arttırılacağını söyledi. Demir “Tarihi Leleg yolu tarih, kültür ve doğa güzelliklerinin iç içe geçtiği değerli bir hazine olduğunu bunun sadece turistlere değil burada yaşayan halkada anlatarak öğrenmelerini sağlayacağız.

 

PANDEMİ İLE BİRLİKTE TURİZM ANLIŞI VE MODELİDE DEĞİŞTİ

 

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise Pandemi ile birlikte turizm anlayışı ve modellerinde değişiklik olduğunu belirterek “Amacımız geleneksel turizm anlayışından farklı biçimde yılın 4 mevsimi ilçemizde turist ağırlamak istiyoruz. Bu nedenle Pandemi ile değişen ve yılın 12 ayına yayılabilecek spor, tarih, kültür, doğa yürüyüşü ve bisiklet gibi alternatif turizm olanaklarını kullanarak konuklarımızı ağırlamak istiyoruz. Tarihi Leleg yolu projeside bunlardan birisi. Bodrum’un her mevsim bahar olduğunu ve yılın 12 ayı turizm yapılabileceğini dünyaya duyurup tanıtmak istiyoruz” dedi.

Bodrum Leleg Yolu Tanıtım Çalıştayı 5-8 Nisan 2021 tarihlerinde yapılacak.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI