Bugun...



Bodrum’da fırtına ağaçları devirdi tekneleri batırdı, 24 saat daha etkili olacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde iki gün önce başlayan şiddetli fırtına asırlık ağaçları devirdi, balıkçı kayıklarını batırdı. Saatdeki hızı zaman zaman 80 km. yi aşan fırtına nedeni bazı iş yerleride hasar gördü.

facebook-paylas
Tarih: 17-02-2021 15:49

Bodrum’da fırtına ağaçları devirdi tekneleri batırdı, 24 saat daha etkili olacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 48 saattir süren şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

 

SAATDEKİ HIZI 80 KM. Yİ AŞTI

 

 Saatdeki hızı zaman zaman 80 km. yi aşan fırtına nedeni ile asırlık ağaçlar devrildi, onlarca ağacın devrilen gövdeleri ve kopan dalları bazı ev ve işyerlerinde hasara neden oldu. Bazı yollar tamamen trafiğe kapandı.

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, saatteki hızı 80 kilometreyi bulan kuvvetli fırtına nedeniyle devrilen ağaçlara gece boyunca müdahale etti. Yalıkavak Mahallesi'nde yaşayan evli ve iki çocuk annesi Ayşen İnce "İki günden beri fırtına kabusu yaşıyoruz. Ağaçlar devriliyor, çatılar uçuyor, sokağa çıkmaya korkar hale geldik, uzun zamandır Bodrum'da böyle fırtına görmedik" diye konuştu.

 

 

ELEKTRİK VE İLETİŞİM HATLARINDA SIKINTILAR YAŞANDI

 

Ekiplerin yaptıkları müdahaleler ile ilçede kapanan yollar yeniden trafiğe açıldı. Gece geç saatlerde Yalıkavak Mahallesi’nde ana yol üzerine devrilen limon servi ağacı ile Bahçelievler Mahallesi Beyoğlu Caddesi’nde yola devrilen ağaç yapılan müdahalelerle kaldırıldı. Bazı telefon direkleri ikiye bölünerek kırıldı. Enerji ve iletişim nakil hatlarında sıklıkla arızalar meydana geldi.

Gündoğün, Türkbükü, Yalıkavak ve Turgutreis sahillerinde bazı iskeleler parçalandı, küçük balıkçı tekneleri battı. İlçede fırtınanın etkisini 24 saat daha sürdürdükten sonra yavaş yavaş etkisini kaybedeceği açıklandı.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI