Bugun...



Bodrum’da evi olan ünlü yapımcı Ahmet Ertegün’e cinsel istismar ve taciz suçlaması

Bodrum’un Tepecik Mahallesi’ndeki villasında yıllarca eşi mika Ertegün ile birlikte yaşayan dünyaca ünlü müzik yapımcısı Ahmet Ertegün’e ölümünden sonra cinsel taciz ve istismar davası açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 30-11-2022 12:17

Bodrum’da evi olan ünlü yapımcı  Ahmet Ertegün’e cinsel istismar ve taciz suçlaması

Ray Charles, Rolling Stones, Aretha Franklin ve Led Zeppelin gibi müzik dünyasının efsanevi isimlerini keşfeden ve kariyerlerini şekillendiren Ahmet Ertegün hakkında taciz ve cinsel istismar davası açıldı.

 

Atlantic Records’u kurarak müzik dünyasında bir çığır açan ve birçok ünlü sanatçı ve müzik grubunu yönlendiren Ahmet Ertegün hakkında bir cinsel istismar ve taciz davası açıldı.

Bodrum'un tepecik mahallesi Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki özel villasında uzun yıllar yaşayan ve Bodrum'a Pamela Anderson, Kid Rock ve Tarkan gibi dünyaca ünlü isimlerin gelmesini sağlayan Ertegün ile birlikte Atlantic Records’ta 1984 ile 2000’lerin ortasına kadar yetenek avcısı olarak çalışan Jan Roeg isimli kadın Ertegün’ün kendisini taciz ettiğini ve cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti.

 

Ahmet Ertegün ve eşi Mica Ertegün

 

Müzik dergisi Rolling Stone’da yer alan haberde, Roeg, Ertegün’ün kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu, birçok kez önünde mastürbasyon yaptığını ve kafasını zorla kasıklarına götürerek oral seks yapmaya zorladığını öne sürdü.

1990 yılında düzenlenen bir yemekte ise cinsel ilişki teklifini reddeden Roeg’in şiddete maruz kaldığı da belirtildi. Ertegün’ün ayrıca sözlü taciz yaptığı da belirtilirken, Roeg, Atlantic’in çatı kuruluşu olan Warner Music Group hakkında da şikayette bulundu.

 

ABD’li rockçı Kid Rock, Ertegün’ün İstanbul’daki cenaze törenine katılmıştı.

Warner Music Group ve Atlantic, iddiaları çok ciddiye aldıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Konuyla ilgili incelemelerimize başladık ve o döneme tanık olmuş kişilerle görüşmeye çalışıyoruz. Fakat bu kişiler ya yaşama veda etmiş oluyor ya da 80-90’lı yaşlarında. Şirket bünyemizde çalışanlarla iletişim ile ilgili bazı kurallar var ve bu kurallar sürekli güncelleniyor” denildi.

Ertegün’ün eşi Mica Ertegün’ün avukatı da bir açıklama yaptı. Avukat, “Ertegün hakkındaki bütün iddialar asılsızdır ve sert bir şekilde hakkımız savunulacaktır. Bu zamana kadar böyle tek bir şikayet bile gelmedi” dedi.

 

Ertegün 2006 yılında yaşama veda ederken, Mica Ertegün ise 96 yaşında.

1947 yılında ABD’de Herb Abramson ile Atlantic Records’u kuran Ertegün kısa bir süre içinde müzik dünyasının önemli figürlerinden biri haline geldi. Ray Charles, Charles Mingus, John Coltrane ve Aretha Franklin gibi caz ve blues müzisyenlerini bir araya toplayan Ertegün daha sonra Rolling Stones, YES ve Led Zeppelin gibi rock müzik gruplarını da keşfetmiş ve bunların kariyerine yön vermişti.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI