Bugun...



Bodrum’da dans hocalarının kursiyer kadına toplu tecavüzü ilçeyi karıştırdı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl dans kuru verdikleri genç bir kadına toplu tecavüz ettikleri iddia edilen dans eğitmenlerinin serbest kalması ilçedeki kadın örgütlerini isyan ettirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-05-2022 19:38:18 Tarih: 15-05-2022 07:05

Bodrum’da dans hocalarının kursiyer kadına toplu tecavüzü ilçeyi karıştırdı

Kısa bir süre tutuklanan ve serbest kalan iki dans eğitmenin en ağır cezayı alacaklarını belirten Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri açıklama yaparak, görülecek ilk duruşmaya kadınların katılmasını isteyerek çağrıda bulundu.

 

TOPLU TECAVÜZ ETMİŞLER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 6 Eylül 2021 tarihinde, dans hocaları olarak tanınan failler F.D.I ve E.Ü,’nün uzun yıllardır tanıdıkları bir kadına toplu tecavüzde bulundukları iddia edildi. Bugün yazılı açıklama yapan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan “ Uzun yıllara dayanan (Dans camiasından) tanışıklıkları ve arkadaş olmaları nedeniyle, toplu tecavüze maruz kalan kadının, suçu ihbar etmeyeceğini düşünecek kadar pervasız ve "oldu bitti"-yaklaşımıyla, hayatlarına, bir şey olmamış rahatlığı ile devam edeceklerini düşünen failler F.D.I ve E.Ü.  hakkında soruşturma başlatılmış olup, kısa süre dahi olsa tutuklanarak cezaevine girmeleri sağlanmıştır” dedi. Davaya Muğla Kadın Hakları Komusyonu'nun müdahale olacağı belirtildi.

 

BİRŞEY OLMAMIŞ GİBİ HOCALIĞA DEVAM EDİYORLAR

Erozan açıklamasının devamında ise “Gelgelelim kadınlara yönelik tecavüz suçlarında sıklıkla olduğu gibi, kısa bir süre sonra F.D.I ve E.Ü, adli kontrol şartıyla serbest kalmaları Sulh Ceza hakimi tarafından uygun görülmüştür. Failler, tutukluluğun ortadan kalkması ile hayatlarında hiç bir şey olmamış, neredeyse ortada suç yokmuş edası ve rahatlığıyla gündelik işleri olan dans hocalığına devam edebildiler. Dolayısıyla toplu tecavüz senaryolarını sürdürmeleri için diğer kadınlara da tehdit oluşturabilecekleri bir sürecin de zemini sağlanmıştır. Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıklar F.D.I ve E.Ü.  hakkında yapılan yargılamanın, Çarşamba, 18.05.2022 tarihinde saat 13.30’da ilk duruşma gerçekleştirilecek. Gerek "savunma" adı altında yapılacak tecavüze maruz kalan kadına yönelik aşağılama ve karalama yöntemlerine karşı, gerekse mahkemelerin kadın karşıtı cinsiyetçi yargılamanın önüne geçmek için, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği olarak toplu tecavüz davasında ve bu mücadeleyi başlatan kadının yanında tarafız. Takip ettiğimiz bu davaya tüm Kadınları dayanışmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI