Bugun...



Bodrum’da dağ bisikleti yarışı heyecanı yaşandı

Muğla’nın bodrum ilçesinde bugün düzenlenen ve üç ülkeden 50 bisikletçinin katıldığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında ormanlık parkurda düzenlenen dağ bisikleti yarışmasında düşerek yaralananlar oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-09-2021 13:14:53 Tarih: 18-09-2021 17:36

Bodrum’da dağ bisikleti yarışı heyecanı yaşandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bodrum MTB Cup Bisiklet Yarışı’na Avustralya, Romanya ve İngiltere dahil olmak üzere 4 ülkeden 50 bisikletçi katıldı. Yarışma Bodrum’un Çamlık köyü ormanlarındaki 7 kilometrelik patika parkurda yapıldı. Yarışmanın startı ile hızla hareket eden yarışmacılar ile parkurda düşen ve yaralanan bisikletçiler oldu.

Heyecanlı geçen yarışmanın sonunda genel klasmanda birinciliği Kaan Soylu Özkalbim, ikinciliği Cesur Alak ve üçüncülüğü ise Oğuz Özçelik kazandı. Genel klasman kadınlar kategorisinde ise birinciliği Esra Kürkcü Akgönül, ikinciliği Elifnur Aktı kazandı. 50 bisikletçinin katıldığı yarışmada parkuru 28 bisikletçi tamamlayabildi.

 

 

Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Oğuzhan Soylu yaptığı açıklamada “Amacımız insanlar hareket etsin, sosyalleşsin, oturmasın. Özellikle bu pandemi döneminde tüm insanlar eve tıkıldı kaldı. Buna karşı insanları dışarı çıkartalım, hareket ettirelim istedik. Hem bisiklet tutkusunu geliştirmek hemde dağ bisikleti konusunda antrenmanlı olan sporcularımızın güzel bir parkurda heyecan yaşamasını sağladık” diye konuştu.Yarışmalardan sonra Bitez’de yapılan ödül töreninde sporculara madalya, kupa ve özel ödülleri verildi.

 

"BİZİM İÇİN ÇOK KEYİF VE GÜZEL BİR ORGANİZASYONDU"

 

Yarışa İzmir’den katılan ve Master Erkekler 45 kategorisinde ikincilik elde eden 45 yaşındaki Haşim Köksal yarış sonrası yaptığı açıklamada, “Uzun yıllardır hem dağ bisikletinde hem yol bisikletinde profesyonel olarak takımlarda yarışmaktayım. 18 Eylül’de de Bodrum’a geldik, dağ bisikleti etkinliği için. Farkındalık haftası için. Çok keyifliydi. Çok güzel bir organizasyondu bizim için. Çok keyif aldık. Elimiz boş dönmedik. Birkaç tane kürsü ile dönüyoruz İzmir’e. Çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI