Bugun...



Bodrum’da Boğaziçi eylemi gerginliği

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Boğaziçili öğrencilere destek amacıyla düzenlenmek istenen eylem ve basın açıklamasına polis izin vermedi. Belediye Meydanı’na gelen yaklaşık 150 kişilik grup açıklama yapmakta ısrar edince ortalık karıştı, gerginlik çıktı. Polis ekipleri grubu güçlükle meydandan uzaklaştırdı, çıkan arbedede bazı eylemciler yerlere düştü.

facebook-paylas
Tarih: 04-02-2021 14:26

Bodrum’da Boğaziçi eylemi gerginliği

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini göz altına alınarak tutuklanmasını protesto etmek isteyen ve aralarında çeşitli STK’lar ile siyasi parti ilçe başkanlarınında bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup Bodrum Belediye Meydanı’nda toplandı.

 

POLİS İZİN VERMEYİNCE GERGİNLİK ÇIKTI

 

Yaklaşık 150 polisin geniş güvenlik önlemi aldığı meydanda eylem ve basın açıklamasına izin verilmek istenmemesi üzerine gerginlik çıktı. İlçe Emniyet Müdürü  Mete Durukan grubu sakinleştirerek eyleme izin vermeyeceklerini ve dağılmalarını istedi. Polis sık sık anons yaparak eyleme izin verilmeyeceğini, sosyal mesafe kurallarına uyulmasını ve alanın terk edilmesi yönünde hapörlerden anons yaparak uyarılarda bulundu.

 

 

AÇIKLAMA YAPILMAK İSTENİNCE ARBADE YAŞANDI

 

Basın açıklaması yapılması için grubun ısrarlı davranması üzerine polis ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Basın açıklamasına okumak isteyen Volkan Çetin ve eylemcilere izin verilmedi, polis ekipleri grubu itekleyerek meydandan uzaklaştırmaya çalıştığı sırada yere düşenler oldu. Yaklaşık 20 dakika süren arbadeyi polis ile eylemcilerin arasına giren avukatlar önledi. Eylemciler Bodrum Belediye Meydanı’ndan Kayyum rektör İstifa, Kaprolsun tek Adam Rejimi, Yaşasın Boğaziçi Direnişi, Aşağı Bakmayacağız, Yaşasın Özgürlük, Faşizme Karşı Omuz Omuza sloğanları atarak 200 metre ilerideki CHP ilçe binası önüne gitti.

 

 

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK CADI AVI BAŞLATILDI.

 

Polisin kontrolü ile CHP ilçe binası önünde Volkan Çetin basın açıklamasını okudu. Çetin açıklamasında “AKP Milletvekili adayı rektör melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atamasıyla başlayan direniş bir aydır devam ediyor. Boğaziçi direnişini durdurmak için her türlü baskı ve zorbalığı devreye soktular. Ülkenin İçişleri Bakanı’nın LGBT sapkınları ifadesini kullanarak başvurduğu nefret söylemi beraberinde öğrencilere karşı bir cadı avına dönüştü. Bizlerde BodrumDan Boğaziçi nde ve ülkenin dört bir yanında yükselen direnişe ses veriyor ve onun parçası olduğumuzu haykırıyoruz. Amasız, fakatsız, koşutsuz Boğaziçili öğrencilerin yanındayız” diye konuştu.

 

 

 

BODRUM’DA BUGÜN DAYANIŞMA GÜNÜYDÜ

 

Eylemlerde sakinleştiriciliği ile dikkat çeken çevrecilerin avukatı Remzi Kazmaz yaptığı açıklamada “Bugün Bodrum’da dayanışma günüydü. Boğaziçi Üniversitesi’nin pırıl pırıl gençlerinin verdiği demokratik hak ve özgürlüklerini yansıtırken göz altına alınmalarını ve tutuklanmalarının ardından serbest bırakılmalarını istedik. Demokratik olmayan bir seçim vardı. Tüm bunlara yönelik eleştiri ve eylemlerde hazımsızlık gösterilmesine yönelik gerginlikler yaşandı. Öğrencilerin demokratik ve barış kokan tepkilerine isteklerine bizde Bodrum’dan demokratik ve barış kokan duygularla destek vermek istedik” ifadelerini kullandı.

Eylemciler daha sonra dağıldı.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI