Bugun...



Bodrum’da bitmeyen yeni devlet hastanesi tepkisi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapımına 2016 yılında başlanan 150 yataklı Yeni Devlet Hastanesi inşaatının bitirilememesine tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ve parti üyeleri inşaat önünde baskın açıklaması yaptı sert tepki verdi.

facebook-paylas
Tarih: 14-09-2021 14:27

Bodrum’da bitmeyen yeni devlet hastanesi tepkisi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapımına 2016 yılında başlanan ancak yapımcı firmanın inşaatı yarım bırakıp gitmesinin ardından 2,5 yıl atıl vaziyette kaldıktan sonra 2020 yılının Mayıs ayında tekrar ihalesi yapılan Yeni Devlet Hastanesi önünde bugün basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ve yönetim kurulu üyeleri sert açıklamalarda bulundu.

 

HALKIN PARASI İLE YAPILAN HASTANENİN KAÇA YAPILACAĞI NE ZAMAN BİTECEĞİ BELLİ DEĞİL

 

Karahan açıklamasında AKP İlçe Başkanı Osman Gökmen’in her zaman olduğu gibi eksik, yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltıp klasik AKP mantığı ile CHP’li belediyeler çalışmıyor algısını yaratmaya çalıştığını belirterek “AKP İlçe Başkanı Sayın Osman Gökmen her zaman olduğu gibi eksik, yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltıp klasik AKP mantığı ile CHP’li belediyeler çalışmıyor algısını yaratmaya çalışıyor. Son yaptığı açıklamada MUSKİ’nin görevini yapmadığı ile ilgili kaygılarını dile getirmiş. Sizlere hastane inşaatı altyapı sürecini paylaşıyorum. Takdiri sizin vasıtanızla Bodrum Kamuoyuna bırakıyorum.

 

2020 yılında revize edilen karayoluna paralel altyapı bağlantısı projesi hazırlandı. Devlet Hastanesi inşaatına tekrardan başlanılması üzerine MUSKİ, 24.03.2021 tarih ve 9173 sayılı yazı ile TCK 26. Muğla Şube Şefliğine geçişler için başvuruda bulunmuştur.  24.06.2021 tarih ve 476062 sayılı karayolları yazısı sonrası protokol hazırlanıp, imzalanmıştır.

 

 

06.07.2021 tarih ve 20103 sayılı MUSKİ yazısı ile Dünya Bankası projesi kapsamında müşavir ve yüklenici talimatlandırılmıştır. Burada görmüş olduğunuz bütün çalışmalar bir hukuk ve kurallar çerçevesinde yürütülmektedir. Olağan üstü bir durum yaşanmadığı takdirde Aralık 2021 tarihinden öncede bitirilecektir.

 

BECERİKSİZLİĞİNİZİ SAKLAYAMAZSINIZ

 

Hepinizin bildiği üzere iktidar partisi 19 yıldır Bodrum’a hiçbir kalıcı eser bırakmamıştır. Bunun ezikliği ve bilgi kirliliği ile kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Ne yaparsanız yapın beceriksizliğini saklayamazsınız. 6 senedir bitiremediğiniz 10 milyon bütçeli Yalıkavak yolunun durumu ortadadır. Sayın Gökmen sürekli buraya gelip videolar çekiyor, sürekli buradan paylaşımlar yapıyor. Biraz devam etse Yalıkavak yolu orada durmaktadır. Yine Yalıkavak yolu yarım dururken, 11 senedir bitirilemeyen Gençlik Merkezi var, bitti deniyor. Ne oluyor, ne bitiyor bilemiyoruz. Bitirilen Gençlik Merkezi’nde de Bodrum’un tek profesyonel Kadın Hentbol takımının orada maç yapmaya müsait bir ebat bulunmamaktadır. Kendi telaffuzları bu şekildedir. Yine Gençlik Merkezi dört tane bakan eskitti. İhaleye çıktığı zaman Spor Bakanı Suat Kılıç’tı. Bugünkü spor bakanının adını bilmiyoruz. Sistem değişti bakanlıklarında önemi kalmadı. O günkü AKP ilçe başkanı Çiğdem Hanım’dı. Bugün Osman bey, yine 4 ilçe başkanı değişti ama hala bitmiyor. Yine biraz ironi yapalım. 2018 yılında ben yine ilçe başkanıydım. Bugünkü değerle 200 milyon değerli otogarın temelini attık. Hala ilçe başkanıyım, 3 yılda bitirildi. Bu yalan yanlış bilgilere Bodrum halkı, Bodrum kamuoyu itibar etmez.

 

 

Biz Bodrum halkına güveniyoruz. Bodrum halkı bilinçli ve uyanıktır.

 

Buradan tekrar AKP yöneticilerine söylüyorum.

 

Sandıklarda görüşürüz. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bodrum’da da halkımız sizleri sandıklara mahkum edecektir.”

 

AKP İLÇE BAŞKANI KASABANIN ŞERİFİ GİBİ, SANKİ KENDİ PARASI İLE YAPTIRIYOR

 

Karahan açıklamasının sonunda ise “Biraz devam edelim. Kamu ihalelerinde bir kural vardır. Yapan bellidir, tarihi bellidir. Ama halkın parası ile yapılan hastane inşaatının kaç paraya mal olduğunu hiç kimse bilmemektedir. Evet, yatak sayısı belli, firma belli, ruhsat tarihi yok, ne zaman başlamış, 500 takvim günü. Takvim gününün anlamını bana açıklasınlar. Ederi ne kadar? Her ihalede yazar. 300 bin liraya, 500 bin liraya yaptım. Bütün devlet ihalelerinde, kamu ihalelerinde rakam yazar. Burada tabelada rakam yazmıyor. 2017 yılında çıktığında 42 milyondu bedeli, %40’ı bitti dediler, mütaahit ödemeyi aldı, almadı, ihale iptal oldu. 2 senedir çürüyordu. Daha sonra 75 milyon gibi bir rakam söylendi. 75 milyon kalan %60 için mi yoksa tamamının mı, yapan firmaya, adama bedeli mi ödendi hepsi muğlak. Burada duruyor. AKP’ye yakışan bu şekilde. Halkın parası ile kaç liraya yapıldığı bedeli yazmıyor. Halkın parası ile yapılan bir hastane halkın parası ile yapılan hizmetler… Sanki buranın sahibi gibi ilçe başkanı geliyor videolar çekiyor. Sanırsınız kendi mülküne kendi parası ile hastane yapıyor. Ayıp bir şey ayıp. Yani burada yapılan iş halkın parası ile yapılıyor. Alt yapıda halkın parası ile yapılıyor, arıtma da halkın parası ile yapılıyor, hastane de halkın parası ile yapılıyor. Sen sanki kasabanın şerifi gibi buralarda dolaşıyorsun, hastane inşaatı devam ediyor. Tabi devam edecek, vergimizi ödüyoruz. Vergisini ödeyen halk, hastane de isteyecek, devlet binasını da isteyecek, arıtmayı da isteyecek.” diyerek tepki gösterdi.

 

Karahan ve partililer alkışlı protestonun ardından hastane inşaatından ayrıldı.

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI