Bugun...



Bodrum’da bir yıl önce bugün kar vardı, şimdi bahar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tam bir yıl önce bugün kar yağmış, her yer donmuştu. 25 Ocak akşamı başlayan ve iki gün süren kar yağışı nedeniyle heryer bembeyaz olurken tam bir yıl sonra bugün ise Bodrum’a bahar erken geldi, kır çiçekleri açtı. Hava sıcaklığı ise 18 dereceye ulaştı.

facebook-paylas
Tarih: 26-01-2023 12:17

Bodrum’da bir yıl önce bugün kar vardı, şimdi bahar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tam bir yıl önce 25 Ocak 2022 tarihi akşamı başlayan ve iki gün süren kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ilçede hayat felç olmuştu. Kar yağışı Bodrum’un şehir merkezine kadar inmiş yükseklerde 15 santimetreye ulaşan kar yağışı nedeniyle çocuklar dağlara çıkı kardan adam yapıp kartopu oynamıştı.

 

GEÇEN YIL KAR BU YIL BAHAR

Tam bir yıl sonra bugün Bodrum’un kırlarında sıcak havalar nedeniyle çiçekler yaklaşık 1 ay erken açtı. Hava sıcaklığının gündüz saatlerinde 18 derece ölçüldüğü ilçede yaşayanlar kırlara giderek papatya, lale, gelincik topladı, kış ortasında bahar aylarının tadını çıkardı.

 

 

MART KAPIDAN BAKTIRIR KAZMA KÜREK YAKTIRIRDI, ATA SÖZÜ OCAK’TA BİLE YAŞANMADI

Torba, kızılağaç, Yalı ve Çiftlik köylerindeki kırsal kesimde ise yaşlılar hayvanlarını güzel ve sıcak havada çiçeklerin arasına oturup otlattı. Evli ve 3 çocuk 45 torun sahibi 86 yaşındaki Naciye Kızılağaç “Ben bu yılki havaları hiç görmedim. Mart’ın ortasından önce çiçekler açmazdı. Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır derler, artık o laflar ocak ayı için geçerli oldu. Ama biz Bodrum’da bu yıl hiç kışı görmedik, daha. Tabii bu durumlar iyi değil, susuzluk var bölgede, sarnıçlar göletler, barajlar susuz kaldı” diye konuştu.

 

26 Ocak 2022

 

26 Ocak 2023

 

26 Ocak 2022

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI