Bugun...



BODRUM'DA BİR GÜN OLUR MU? KÖYCEĞİZ SAKİN ŞEHİR SEÇİLDİ.

İtalya'nın Greve in Chianti kentinde düzenlenen Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu Toplantısı'nda Muğla'nın Köyceğiz ve Bitlis'in Ahlat ilçeleri “Sakin şehir” uygulamasına kabul edildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-03-2019 17:59:32 Tarih: 16-03-2019 17:33

BODRUM'DA BİR GÜN OLUR MU? KÖYCEĞİZ SAKİN ŞEHİR SEÇİLDİ.

BODRUM'DA BİR GÜN OLUR MU? KÖYCEĞİZ SAKİN ŞEHİR SEÇİLDİ.

İtalya'nın Greve in Chianti kentinde düzenlenen Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu Toplantısı'nda Muğla'nın Köyceğiz ve Bitlis'in Ahlat ilçeleri “Sakin şehir” uygulamasına kabul edildi. Köyceğiz'in uygulamaya seçilmesi ile Akyaka'dan sonra Muğla'daki ikinci kent oldu.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan'nın yaptığı başvuru, talya'nın Greve in Chianti kentinde düzenlenen Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu Toplantısı'nda değerlendirilerek uygulamaya kabul edildi. Dünyada 250'yi aşkın “Sakin Şehir” varken bunların 17'si Türkiye'de yer alıyor. Sakin Şehir uygulaması, yaşamaktan zevk alınacak hızda yaşanmasını savunmaktadır. Bu uygulama, insanların sosyalleşebileceği, iletişim kurabileceği, kendine yeten, üreten, el sanatlarına doğasına ve geleneklerine sahip çıkan bir kent olmayı da beraberinde getirir. Ayrıca, yenilenbilir enerji kaynaklarını kullanan ve teknolojinin kolaylıklarından yararlanan kentlerin bu uygulamaya alternatif olacağı açıklandı.

Sakin Şehir ünvanını alan Köyceğiz'in, turist potansiyeline katkı sağlaması ve turizmde aranan ve tercih edilen kentler arasında yer alması bekleniyor.




Editör: Nilüfer Demir




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI