Bugun...



Bodrum’da 9 yaşındaki çocuğa tacize 7,5 yıl hapis cezası

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yeğenine olan 9 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulundu. Yargılanan kişi 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

facebook-paylas
Tarih: 17-09-2021 14:22

Bodrum’da 9 yaşındaki çocuğa tacize 7,5 yıl hapis cezası

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren 44 yaşındarki G.G.’nin eşinin kızı olan 9 yaşındaki kız çocuğuna 2018, 2019 yılları ile son olarak 31 Aralık 2020 tarihinde yılbaşı gecesi cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.  9 yaşındaki kız çocuğunun yaşadıklarını ailesine anlatması ile ortaya çıkan olayda, aile Bodrum polisine ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kız çocuğunun  Uzman Pedagog eşliğinde ifadesi alındı. Mağdurun kız kardeşinden alınan ifade de mağdur çocuğu doğruladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin çocukla ilgili hazırladığı raporda da çocuğun yapılan ruhsal ve fiziksel muayene bulguları, olaya ilişkin küçükten ve ailesinden alınan öykü ifadeler bir bütün olarak değerlendirildiğinde beyanlarının tutarlı olduğu ve beyanlarına itibar edilebileceği tespit edildi. 

Bodrum Ağır Ceza Mahkamesi’nde görülen dava da, kız çocuğunun yalan söyleyecek ve eniştesine iftira atmasını gerektirecek bir durumun olmaması, yine bu yaştaki çocuğun olayı anlatış şeklinden olayı kurgulamasının mümkün olmadığı gerekçesiyle, şüpheli hakkında dava açılması için yeterli şüphenin oluştuğuna kanaat getirdi. Sanık ise mağdur çocuğun iddialarını reddetti. 

Savcının basit cinsel istismar olarak mütalaa verdiği duruşmada, hakim şahsın eylemlerinin nitelikli cinsel istismar olduğuna hükmederek şahsın 7 yıl 6 ay hapis cezası ise cezalandırılmasına karar verdi. 

Halen tutuksuz olan kişinin yargılamasının istinaf mahkemesinde devam edeceği belirtildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI