Bugun...



Bodrum'da 80 yaş üstü 3 bin kişiye aşılama yapılacak

Bodrum'da iki hafta önce başlayan aşılama çalışmalarında 80 yaş üstünde yaklaşık üç bin kişiye aşı yapılacağı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 06-02-2021 11:38

Bodrum'da 80 yaş üstü 3 bin kişiye aşılama yapılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşı uygulaması Bodrum'da devam ediyor. 65 yaş üstü kişilerin randevu alınarak ve evlerine gidilerek yapılan aşılamada bugün Torba Mahallesi'nde 80 yaş üstü bireylere aşılama yapıldı. Bodrum'da 80 yaş üstü bireylerin aşılama çalışmasının devam ettiği yaklaşık 3 bin kişiye aşı yapılacağı belirtildi. Sürekli değişkenlik belirten üfus ile ilgili olarak dış illerden gelenlerin 112 yardımı ile aşı randevusu alabileceği belirtildi.

 

Aşı programı kapsamında öncelikli olarak sağlık çalışanlarının, ardından engelliler ile yaşlı bakım evleri ve huzurevlerinde yaşayan vatandaşların aşılamalarının tamamlandığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kademeli olarak 90 yaş ve 85 yaş üzeri vatandaşlarımız evlerinde aşı oldular. İleri yaşları nedeniyle evlerinde aşı uygulamasına gittiğimiz vatandaşlar ile aynı hanede yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız varsa onların da aşı uygulamaları evlerinde gerçekleştirildi. Pazartesi günü 80 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarındaki aşılanmasına başlanmıştı. Yarın sabahtan itibaren yeni bir adıma geçerek 75 yaş üzerindeki vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarından randevu alarak aşı olmaya gidebilecekler" dedi.

İkinci sevkiyattan 6,5 milyon doz Türkiye'ye ulaştı

Türkiye'de aşı programında kullanılan inaktif aşının 10 milyon dozluk ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon dozluk bölümün hafta başında ülkeye getirildiğini belirten Koca, aşıların gerekli testlerin tamamlanmasından sonra kullanıma sunulacağını kaydetti.

Türkiye'nin Çinli SinoVac firmasının ürettiği CoronaVac aşısından 50 milyon doz sipariş ettiği açıklanmıştı. Aşının 3 milyon dozluk ilk partisi 30 Aralık'ta Türkiye'ye ulaşmış ve 13 Ocak'ta "Acil Kullanım Onayı" almıştı.




Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI