Bugun...



Bodrum'da 70 sanatçının 75 eseri sanatseverlerle buluştu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen karma resim sergisinde 70 sanatçının 75 eseri sanatseverlerle buluştu.

facebook-paylas
Tarih: 08-06-2021 16:32

Bodrum'da 70 sanatçının 75 eseri sanatseverlerle buluştu

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Yaza Merhaba Karma Resim Sergisi’nde Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan 70 ressamın 75 eserinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sulu boya, akrilik, yağlı boya, porselen boyama ve karakalem teknikleri kullanılarak yapılan eserlerin bulunduğu serginin açılışına organizatör Feriha Gökçen Özsarıkamış ile 20 ressam ve sanatseverler katıldı.

 

Organizatör Feriha Gökçen Özsarıkamış ise yaptığı açıklamada “Bende yaklaşık 28 yıldır resim çiziyorum. Sanata katkıda bulunmak amacıyla son 4 yıldır da bu ve benzer karma sergiler düzenliyorum. Genelde olmazsa olmazımız Türkiye sanatçıları ile birlikte ulusal bayram sergileri düzenlemek. 70 kişilik bir sanatçı grubu ile ‘Yaza Merhaba Sergisi’ için Ege’nin incisi Bodrum’a geldik. Bu pandemi döneminde insanlar nefes almak istedi ve sanatçılarımızda sanata çok değer veren Bodrum’a gelmek istediler. Bodrum’a güzellik getirdiğimizi düşünüyorum. Bütün sanatçıları ve sanatseverleri sergimizi gezmeye bekliyoruz.”

 

 

İskenderun’da yaşayan ressam Selda Eğer “Bodrum gibi tarih ve sanatın iç içe olduğu bir kentte sergi açmanın heyecanını yaşıyoruz. Böyle bir karma sergide bulunduğumuz için çok memnunuz. Sanatçılar olarak Hatay’da çok sayıda etkinlik ve sergi düzenliyoruz ama ülkemizin diğer şehirlerinde de bu tür etkinliklere katılmak çok güzel bir duygu. Daha verimli ve değişik sanatçılarla tanışmakta çok güzel.” diye konuştu.

 

 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Gamze Gökalp ise “Yaklaşık 8 yıldır resim yapıyorum. Lise ve üniversite eğitimde resim üzerine. Ayçiçekleri resmi yapmayı çok seviyorum benim için farklı bir anlamı var. Güneşe karşı yön değiştirmeleri ve benim hayatımın da bu şekilde yön alması benim için ayrı bir önem taşıyor. Bu yüzden ayçiçeği resmi çalışmayı çok seviyorum. Genellikle spatula tekniği ile yağlı boya ve akrilik çalışıyorum. Aynı zamanda dijital resim çalışmaları da yapıyorum. Feriha hanımın daveti ile böyle bir sergide yer almaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

 

Sergi 10 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI