Bugun...



Bodrum'da 4 bin yıllık kaya mezarlarını talan ettiler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Pedasa Antik kentinden sonra Yalıkavak Mahallesi’in eski yerleşim yeri olan Osmanlı Köyü Sandıma’da bulunan 4 bin yıllık kaya mezarlarının bugün hilti, matkap ve kazmalarla talan edildiği ortaya çıktı. Güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-02-2021 20:30:40 Tarih: 14-02-2021 20:22

Bodrum'da 4 bin yıllık kaya mezarlarını talan ettiler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz haftalarda hazine avcılarının Pedasa Antik Kenti’ni yağmalanmasının ardından bu kezde Yalıkavak Mahallesi’nin ve Bodrum’un ilk yerleşim yerlerinden olan Sandıma Antik Kenti’ndeki 4 bin yıllık tarihi kaya mezarlarının tahrip edildiği ortaya çıktı.

İhbar üzerine olay yerine giden Yalıkavak Mahalle Muhtarı Ali Çınar tarihi soygunun boyutunu çektiği fotoğraflarla ortaya koyarak güvenlik güçlerine ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne haber verdi.

 

 

TARİHİ MEZARLARA BÜYÜK ZARAR VERMİŞLER

 

Ali Çınar yaptığı açıklamada “Burası 600 yıllık Osmanlı köyü, Yalıkavak’ ın ilk yerleşim yeri, Osmanlı eserlerinin yanı sıra bölgede çok sayıda koruma altında olan 4-5 binlik kaya mezarlarıda var. Hazine avcıları 4-5 mere kare büyüklüğündeki bir mezar odasının etrafından bulunan kaya mezarlarında kazma kürek, matkap ve hiltilerle arama ve talan yapmışlar. Matkap ile mezarları delip başka mezar odaları var mı diye bakmışlar aramışlar,  bir şeyler bulup bulmadıklarını bilmiyoruz, güvenlik güçleri ve ilgili makamlara haber vererek konunun araştırılmasını ve aydınlatılmasını istedik” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI