Bugun...



Bodrum’da 2 bin sağlık çalışanı için aşılama çalışmaları başladı

Bodrum’da yaklaşık iki bin sağlık çalışanı için aşılama çalışmaları bugünden itibaren başladı. İlk aşıyı Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oğuz Şahin oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-01-2021 20:06:40 Tarih: 14-01-2021 19:57

Bodrum’da 2 bin sağlık çalışanı için aşılama çalışmaları başladı

Bodrum’da aşılama çalışmaları bugün başladı. İlçede bulunan hemşire, doktor, sağlık personeli, eczacı ve teknisyenlerde dahil olmak üzere yaklaşık 2 bin sağlık personelinin aşı olacağı açıklandı. Bodrum’da ilk aşıyı Bodrum Devlet  Hastanesi Başhekimi Op. DR. Oğuz Şahin oldu. Aşılama çalışmalarının ilçedeki özel hastanelerde de devam ettiği belirtildi.

 

 

Kimler koronavirüs aşı başvurusu yapabilir? Korona aşısı kimlere uygulanacak, öncelik grupları kim?

Koronavirüs aşıları Çin'den gelmişti. Korona tablosunda da yer verilen vaka ve ölü sayıları alınan tedbirlerle git gide azalırken aşı müjdesi geldi. Covid-19 aşı gündemiyle toplanan Bilim Kurulu toplantısı son buldu. Çin'den gelen kovid-19 aşısı Coronavac aşısı için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu 'Acil kullanım onayı' verdi. Peki, koronavirüs aşısı ne zaman yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Kocakorona aşısı için gün verdi. Koronavirüs aşı takibi nereden, nasıl yapılacak?

Koronavirüs aşı başvurusu nasıl, nereden yapılır? Koronavirüs aşısı uygulanmaya hazır. Bakan Koca, beklenen aşılama işleminin yapılması için 'Acil kullanım onayı'nın da verildiğini bildirdi. CoronaVac aşısı analizleri ise tamamlandı. Aşı olmak isteyen vatandaşlar koronavirüs aşısı başvurusu nasıl yapılır merak ediyordu. Koca, tüm soruların yanıtını verdi. Covid-19 için Çin'in geliştirdiği CoronaVac aşısı Türkiye'de uygulanmaya başlıyor. İşte, korona aşısı hakkında detaylar...

 

KORONAVİRÜS AŞI UYGULAMASI NE ZAMAN?

 

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün aşı gündemi ile 13 Ocak 18:00'de toplandı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, analizleri tamamlanan CoronaVac aşısına 'Acil Kullanım Onayı' verdi. Gelişmenin ardından toplantı sonunda Bakan Fahrettin Koca, koronavirüs aşılama işlemlerinin yarından (14 Ocak) itibaren yapılmaya başlanacağını belirtti. 

 

KORONA AŞISI KİMLERE YAPILACAK?

 

Kullanım onayı verilen aşı ilk olarak Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yapıldı. Bilim Kurulu Üyelerine de aşı uygulanacağı belirtildi. Devlet büyüklerinin aşılanmasının örnek teşkil edeceğini belirtti. Şu an 300 bine yakın sağlık çalışanı aşılandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Ankara Şehir Hastanesi'nde korona aşısı oldu.

 

AŞI TAKİBİ NASIL OLACAK? 

 

Vatandaşlar aşılama programını internet sayfasından canlı olarak takip edebilecekler. Aşıların üzerinde bulunan karekodlar sayesinde ismine tahsis edilen kişi dışında korona aşısının kullanılması mümkün olmayacak.

 

KORONAVİRÜS AŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

 

Koronavirüs (Coronavirüs) aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 184'ten randevu alınarak başvuru yapılabilecek. MHRS sistemine E-Devlet veya turkiye.gov.tr adresinden giriliyor. Turkiye.gov.tr ya da e-devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak başvuru işlemi yapılabilir. Koronavirüs aşı başvuru ekranı için https://www.mhrs.gov.tr/ sayfasına gidebilirsiniz.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI