Bugun...



Bodrum Çikolata Müzesi açıldı, 7 ton çikolata kullanıldı

Bodrum Çikolata Müzesi’nde geçmişten günümüze ilin 5 bin yıllık tarihini canlandıran dev antik kentler ve tarihi eserler 7 ton çikolata kullanılarak yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 08-02-2021 22:45

Bodrum Çikolata Müzesi açıldı, 7 ton çikolata kullanıldı

ANTERHABER- ÖZEL: Çikolata ustası ve işletmeci Mesut Kırımlı “Safranbolu’dan açtığımız 2. Çikolata müzemizide öncelikle Muğla’daki tarihi kentleri ve eserlerini, ilimize değer katan sanatçılarımızı 7 ton çikolata kullanarak hayata geçirdik, sanat, tarih, kültür ve çikolatayı buluşturduk” diye konuştu.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki KariaPort AVM’de Bodrum Çikolata Müzesi’nin açılışı yapıldı.

 

 

MUĞLA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ 7 TON ÇİKOLATA KULLANILARAK CANLANDIRILDI

 

Uzun yıllar Belçika’da çikolata eğitimi alan çikolata ustası ve iş insanı Mesut Kırımlı’nın 800 metrekarelik alanda oluşturduğu müzede Mustafa Kemal Atatürk’ten Zeki Müren’e ve Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabağaçlı’dan, ünlü şair Can Yücel’e kadar tarihi kişilikler ile birlikte dev eserler tamamen çikolata kullanılarak yapıldı.

Aralarında Kurşunlu Camii, Lagina Antik Kenti, Gümüşkesen Anıt Mezarı, Gizlikent Şelalesi, Köyceğiz Çamur Banyosu, Yerküpe Mağarası, Geyik Kanyonu, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Marmaris Kalesi, Uzunyuva Anıt Mezarı’nın maketlerinin çikolatadan yapıldığını gören onlarca turist büyük şaşkınlık yarattı.

Ankara’dan Bodrum’a gelen evli ve iki çocuk annesi 38 yaşındaki resim öğretmeni Nilgün Dilek “Çocuklarım ile çikolata tutkunuyuz. Müzeyi görmek için geldik ve çok ilginç geldi. Dev heykeller hiçbir katkı maddesi ve destek kullanılmadan sağ çikolatadan yapılmış, yaklaşık on dakika içeride kaldık, hem kokusu hem görselliği muhteşem” diye konuştu.

 

 

ÇİKOLATADAN ÜNLÜLERİN PORTRELERİDE YAPILDI

 

Özel olarak iklimlendirilmiş müzede çikolatadan yapılan eserlerin yanı sıra musluğundan çikolatanın aktığı havuzun da yer aldığı müzede, Mustafa Kemal Atatürk'ten Adnan Menderes'e, Bülent Ecevit'ten Süleyman Demirel'e, Turgut Özal'dan Alparslan Türkeş'e ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Devlet Bahçeli'ye kadar birçok devlet adamı ve siyasetçinin çikolatadan portreleri de yer aldı.

 

 

ÇİKOLATA KOKUSU İNSANLARDA MUTLULUK HORMONU SALGILIYOR

 

Mesut Kırımlı yaptığı açıklamada, çikolata kokusunun insanlarda mutluluk hormonunu tetiklediğini belirterek “Müzemizi ziyaret eden bayanların içeride 5 dakika erkeklerin ise yaklaşık 10 dakika kalmalarını hesap ederek müzemizi yaptık. Çünkü bayanlar duygusal varlıklar. Müzeyi gezenlerin o gün içinde kanlarındaki mutluluk hormonunun tavan yapmasını istedik. İstedik ki o gün çikolatanın tadına varırken, kokusunu alırken bir yandanda bulundukları ilin tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerini öğrensinler, lezzetli bir müze gezisi olsun istedik “ diye konuştu.

Kırımlı müze ziyaretinin 20 TL. ye mal olduğunu bunun karşılığında ziyaretçilere girişte çikolata ve çıkışta ise sıcak çikolata ikramı yaptıklarını müzede ayrıca tamamı orijinal ürünlerden olan satış mağazasının yer aldığını söyledi.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI