Bugun...



Bodrum Çevre Platformu: Rant uğruna yaşatılan ekoloji talanına karşı mücadele edeceğiz

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Çevre Platformu üyeleri yaptıkları basın açıklamasında çevre ve doğaya yönelik rant amaçlı saldırıların giderek şiddetlendiğini acil önlemler alınması gerektiğini belirttiler.

facebook-paylas
Tarih: 20-12-2021 14:02

Bodrum Çevre Platformu: Rant uğruna yaşatılan ekoloji talanına karşı mücadele edeceğiz

Platform Sözcüsü Şükriye Akengin “Bodrum yarımadasında, Muğla’nın diğer ilçelerinde ve Türkiye’nin her köşesinde rant uğruna yaşatılan ekoloji talanına karşı güçlerimizi birleştirmeye ve her türlü hukuksuzluğa karşı dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz. Son yılların en karanlık dönemini yaşıyoruz” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesinde çevreciler, hukukçular ve STK temsilcilerinin oluşturduğu Bodrum Çevre Platformu yönetimi Trafo Kültür ve Sanat Merkezi’nde toplantı ve basın açıklaması yaptı.

 

5 YANDAŞ ŞİRKET ARACILIĞIYLA DOĞA TALANI YAPILMAKTADIR

Platform adına açıklamayı yapan Şükriye Akengin, ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasal olarak son yılların en karanlık döneminden geçtiğini belirterek “Kötü yönetim sonucu dolar her gün yeni bir rekor kırıyor ve Türk parasının değeri düşüyor. Buna bağlı olarak emekçi halk kesimleri her geçen gün daha çok yoksullaşıyor. Yakıt ve temel gıda maddeleri başta olmak üzere iğneden ipliğe her şeyde zamlar otomotiğe bağlanmış durumda. Geçinemiyoruz. Emekten ve halktan yana bütçe istiyoruz. Yanlış uygulamalar sadece ekonomik ve sosyal alanla kalmıyor. ABD,  Fransa, Almanya. Hollanda, İngiltere gibi emperyalist ülke şirketleri ve Türkiye'de kamuoyunda 5’ li yandaş şirket olarak bilinen şirketlerin işbirliği sonucu  ülkemizde büyük bir doğa ve çevre talanı yaşatılmaktadır. Bodrum'da Muğla'da, kıyıların, denizlerin,  koyların, ormanların ve zeytinliklerin yok edilmesi, Karadeniz'de HES ler yapılarak derelerin yok edilmesi, Kazdağları, Fatsa, Artvin, Uşak, Kütahya ,Erzincan İliç , Malatya,Tunceli, Aydın ve ülkenin bir çok yerinde yeni maden aramaları, sondajlar yapılması, taş ve mermer ocakları açılması sonucu tarım ve hayvancılık yok ediliyor, yeraltı yerüstü sularımız, tarihi ve kültürel değerlerimiz, endemik bitkiler ve doğa da nesli tükenmekte olan hayvanlar zarar görüyor” diye konuştu.

 

 

DOĞAYA YÖNELİK RANT AMAÇLI KATLİAMLAR DEVAM EDİYOR

Akengin açıklamasının devamında ise ekoloji tahribatının yaşandığı bölgelerde halkın yeni astım ve kanser hastalıklarıyla yüz yüze geldiğini belirterek “Hepimiz gerek ekonomik, gerek sosyal ve siyasal olarak gerekse ekoloji talanından  olumsuz etkileniyoruz. Bu olumsuz gidişata kamu emekçileri, işçiler,  geçinemiyoruz diye sokaklara çıkıyor. Kadınlar eşit yaşam hakkı için sokaklardalar, üniversite öğrencileri demokratik bir eğitim istiyor ve barınamıyoruz diyerek sokaklarda ve  çevreciler yaşam alanlarının yok edilmesine izin vermemek için nöbetler tutuyor. Rize ikizdere’de suyına sahip çıkan köylüler ve Milas Akbelende Ormanlarına sahip çıkan köylüler örnek çevre eylemleri ortaya koyuyorlar. Yine Geriş’te kurulan ve Güvercinlik’te kurulmak istenen RES'lere karşı köylülerle  Bodrumlu çevreciler ortak bir mücadele yürütüyorlar. Bodrum yarımadasında, Muğla’nın diğer ilçelerinde  ve Türkiye’nin her köşesinde rant uğruna yaşatılan ekoloji talanına karşı güçlerimizi birleştirmeye  ve her türlü hukuksuzluğa karşı dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz” dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI