Bugun...



Bodrum cadde ve sokaklarında park paralı oluyor, ihaleye çıkıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin merkez ilçe ile bazı ilçelerde başlattığı ve vatandaşın büyük tepkisini çeken cadde ve sokaklardaki otoparklardan ücret alınmasına yönelik ihalenin Bodrum için yapılacağı duyuruldu. Bodrum’un cadde ve sokaklarında 753 park alanı ihale edilecek.

facebook-paylas
Tarih: 02-04-2021 15:06

Bodrum cadde ve sokaklarında park paralı oluyor, ihaleye çıkıldı

Muğla’nın Menteşe, Ula, Yatağan, Ortaca, Dalaman ve Fethiye’yi kapsayan bölgelerde bazı vatandaşların tepkisine rağmen hayata geçirilen yol üstü otopark uygulaması önümüzdeki günlerde Bodrum’da da başlayacak. Milas, Bodrum, Marmaris ve Datça için ihaleye çıkıldığı belirtildi.


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğla genelinde araç trafiğini rahatlatmak ve park ettikleri yerlerde uzun süre bırakılan araçlar yerine sirkülasyonu sağlamak ve kent merkezinin hareketliliğini artırmak için Ocak ayı içerisinde il genelinde dört bölge olarak otopark ihalesi yapılmış, Menteşe, Ula, Yatağan, Ortaca, Dalaman ve Fethiye’yi kapsayan bölgelerde yol üstü otopark uygulamayı hayata geçirilmişti.
Uygulamanın başlamasının ardından özellikle sosyal medya üzerinde bir çok kişi tepki göstermiş, bu tepkiler basında da yer almıştı. Daha sonra ise Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada uygulamanın yasal olduğu ifade edilirken, önümüzdeki süreçte diğer ilçelerde de benzer çalışmanın hayata geçirileceği ifade edilmişti.


İHALE İLANI YAYINLANDI, BODRUM'DA 753 YERDE PARK PARALI OLACAK


Bodrum, Milas, Marmaris ve Datça’yı kapsayan bölgelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarıldı.
Milas’ta 205 ve Bodrum’da 753 otopark alanı için 268.000,00 + KDV, Marmaris’te 510 ve Datça’daki 93 adet otopark alanı için ise 529.000,00+KDV yıllık tahmini bedel biçildi.


VATANDAŞTAN SERT TEPKİ

 

Bodrum’da yaşayan evli ve iki çocuk babası 44 yaşındaki Necip Kılıç “Esnafım bir yıldır para kazanmıyoruz, şimdi dükkanımın önüne park yapacaklar, para kazanacaklar ben aracımı koyarsam müşterim aracını koyarsa park parası verecek. Toplumu çıldırtma noktasına getiriyorlar. Bu artık ayıp ötesi  bir şey. Bu belediyeler halkçıyız diye geçiniyorlar, bunun neresi halkçılık, akmayan sudan, toplanmayan çöpten, bokları denize ve sokaklara akan Bodrum’da  para almadıkları cadde ve sokaklar kaldı. Siyasilerin hepsi aynı, sıkıştıkça vatandaşın sırtına binmekten ezmekten çekinmiyorlar” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI