Bugun...



Bodrum Belediyesi’nin yeni yıl kutlamaları ve Sayıştay Raporu gerçekleri

Bodrum Belediyesi’nin 18 Aralık’ta başlayacak ve yeniyılın ilk gününe kadar sürecek yılbaşı etkinlikleri çeşitli platformlarda ve sosyal medyada eleştiriği yağmuruna tutularak “millat asgari ücret peşinde, bu süreçte iki haftalık eğlenceyi kim istedi, ister” diyerek eleştiriği yağmuruna tuttu. Konu ile ilgili açıklama yapan Ak Parti ilçe Başkanı Osman Gökmen Bodrum Belediyesi ile ilgili Sayıştay Raporu’ndaki çarpıcı iddiaları gündeme getirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-12-2021 12:03:10 Tarih: 17-12-2021 11:59

Bodrum Belediyesi’nin yeni yıl kutlamaları ve Sayıştay Raporu gerçekleri

Gökmen yazılı açıklamasında şunları belirtti.

***CHP’li Bodrum Belediye Başkanımız ve yönetimi yine Bodrum’un ve Bodrumlunun sorunlarını,  bozuk yolları, trafiği, altyapısızlığı, denetimsizliği, hizmetsizliği, HESAPSIZLIĞI vs. dururken 16 gün boyunca yeni yıl partisi düzenliyoruz hem de aynı anda 3 yerde. Birkaç milyon Lira harcanarak böyle bir etkinlik düzenlemek sizce ne kadar doğru?

***Bodrum Belediyesi 2020 yılı Sayıştay Raporu birkaç hafta önce açıklandı. Birçok bulgu raporda yazmakta ama tüm Bodrum halkını ilgilendiren önemli bir kısmı raporun 27. Ve 28. Sayfalarında borç içinde yüzen bir belediye ile karşı karşıya olduğumuzu net bir şekilde göstermektedir.

 

BORÇ PAÇADAN AKIYOR

***Bodrum Belediyesi’nin toplam borcu o tarihte 430.457.404,14₺ olup, yasal borçlanma limitini 132.748.385,35₺’ye aşılmış olduğu tespit edilmiştir. Yani borç paçadan akıyor.

 

***Peki bu durumda ne olacak? Borçlanma sınırına uymamak adli ve mali yaptırımlara bağlanır.Adli yaptırım 5393 sayılı (Belediye Kanunu) 68. Maddesinin son fıkrasına göre Türk Ceza Kanunu’na göre, görevi kötüye kullanma suçu kapsamında soruşturma ya da kovuşturma tabi olmak.Mali yaptırım 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu derki, bu borçlanma neticesindeki faiz giderlerinin borçlanmaya izin veren ve işlem yapan yetkililerden tahsil edilir.

 

***Bu defa sorum sayın Aras’a değil. Bu defa sorum CHP tarafından bizim Müsgebili Ahmet Aras’ın yanına yerleştirilen CHP kadrosuna Sizi buraya niye getirdiler?

 

***Siz Bodrumlulara bu yaptıklarınızı yanınıza kar kalacağını sanıyorsanız maalesef yanılıyorsunuz. Son olarak “yürügari ibram” filminden bir replikle bitireyim. PAREN VASA RANGE ROVER PAREN YOKSA GAME OVER…

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI