Bugun...



Bodrum Belediyesi drone ile ilaçlama dönemini başlatıyor

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü envanterine alınan Zirai İlaçlama Dronu, belediyeye ait Bahçeyakası’nda bulunan 10 dönümlük arazide birim personeli tarafından test edildi. Katma değeri yüksek ürünlerle tarıma ve yerel üreticiye destek veren müdürlük, 10 dönümlük araziye diktiği enginarlara drone ile zirai ilaçlama gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 04-11-2022 11:16

Bodrum Belediyesi drone ile ilaçlama dönemini başlatıyor

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerininde katıldığı test uçuşu, 8 dakikada tamamlandı. Gerçekleştirilen ilaçlama tekniği ile insan gücünden, zamandan, yakıttan ve ilaç maliyetinden büyük oranda tasarruf sağlanması hedefleniyor. Ayrıca drone ilaçlaması ile sağlıklı gıda için aşırı ilaçlamanın da önüne geçileceği belirtildi.

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, doğru ilaçlama ve gübreleme takvimi çıkarttıklarını, bu takvime uygun doğaya ve çevreye uyumlu nitelikteki ilaç ve sıvı gübrelerle üreticilerin hizmetinde olmaya devam edeceklerini ifade ederken, “Artan yakıt maliyetleri, enerji maliyetleri nedeniyle hem belediyemizin hem de yerel üreticimizin üretimine bir nebze katkı sağlamayı amaçlayarak zirai ilaçlamayı dron ile gerçekleştirmeyi planladık. Zeytin bahçelerinde, mandalina bahçelerinde, her türlü bitkisel üretim yapılan tarlada kendi dron operatörlerimizle beraber bu ilaçlamaları gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI