Bugun...



Bodrum açıklarında kayalıklara çarpan yük gemisi su almaya başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesine 5 mil uzaklıktaki Keçi Adası (Psemiros) kayalıklarına oturan Türk kuru yük gemisinin ağır hasar aldığı ve geminin bir bölümünden su almaya başladığı belirtildi

facebook-paylas
Güncelleme: 27-02-2021 17:20:43 Tarih: 27-02-2021 17:16

Bodrum açıklarında kayalıklara çarpan yük gemisi su almaya başladı

İskenderun limanından aldığı kuru yükü Rusya’ya götüren 115 metre uzunluğundaki İstanbul merkezli Maldia Shiping & Trading şirketine ait 115 metre uzunluğundaki ASTOL isimli kuru yük gemisi dün öğle saatlerinde  Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’ne altı mil uzaklıktaki Keçi Adası (Psemiros) kayalıklarına oturmuştu.

 

SU ALMAYA BAŞLAYAN GEMİYE MÜDAHALE EDİLDİ

 

Dümen kilitlenmesi ve makine arızası nedeniyle kayalıklara oturduğu belirtilen Sierra Leone bayraklı geminin kurtarma çalışmaları için İstanköy ve Kilimli (Kalimnos) adalarından römorkörlerin çalışma başlattığı açıklandı. Bu sabah saatlerinde devam eden çalışmalar ile ilgili bölgede yayın yapan www.kalymnos-news.gr haber sitesi geminin alt tarafında ağır hasar bulunduğunu ve su almaya başladığını belirtti. Gemi kaptanının ise Kilimli (kalimnos) Liman Başkanlığı’na çağrılarak geminin onarılmadan yerinden hareket edilmemesini ve Liman sınırları dışına çıkılmamasının tebliğ edildiğini belirtti. İki römorkör ve dalgıçların onarım çalışmalarını sürdürmeleri anterhaber.com kameraları tarafından görüntülendi.

 Gemide aralarında Ukrayna, Türk ve Azerbaycan vatandaşı 11 gemicinin bulunduğu ve olay anında herhangi bir yaralananın olmadığı açıklandı. Yunan sahil güvenlik botlarının kurtarma çalışmalarını yakından takip ettiği ve gemi ve etrafında herhangi bir akaryakıt kirliliği gözlenmediği belirtildi.

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI