Bugun...



Bodrum açıklarında göçmen kaçakçılığı operasyonu


facebook-paylas
Tarih: 29-01-2022 07:32

Bodrum açıklarında göçmen kaçakçılığı operasyonu

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan adalarına 4 bin Euro karşılığında göçmen kaçıran şebekeye geceyarısı operasyon yapıldı. İkisi Türk 5 kişi yasadışı göçmen taşımak için suç örgütü oluşturmak suçlarından zodiak botta ve İstanköy (Kos) Adası’nda bazı evlere yapılan operasyon ile yakalandı. Muğla’nın Bodrum ilçesinden zodiak bot ile 4 bin Euro karşılığında göçmenleri kaçırdığı iddia edilen şebekeye geceyarısı operasyon yapıldı.

 

GECEYARISI EGE’DE KAÇAKÇI OPERASYONU

İstanköy Liman Başkanlığı, Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet ve Sınır Muhafızları Müdürlüğü’nün ortak operasyonu ile gece yarısı yapılan operasyonda İstanköy Kumburnu plajına 6 göçmeni bıraktıktan sonra Bodrum’a doğru kaçan zodiak bottaki 2 Türk’ü takip ederek yakaladı.

Göçmen kaçakçılarının yapılan sorgulamalarının ardından İstanköy (Kos) Adası’ndaki ev ve pansiyona eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında yabancı uyruklularında bulunduğu 3 kişi daha yakalandı.

 

GÖÇMENLERİ ADA ÜZERİNDEN İTALYA’YA GÖTÜRÜYORLAR

Gözaltına alınan 5 kişinin ev ve zodiak botta ele geçirilen malzemeler arasında 1 av tüfeği, 1 tabanca, 3 bıçak, gece görüş dürbünü, elektronik navigasyon aleti, bilgisayarlar, video kamera, telefonlar, sahte kimlik ve pasaportlar ele geçirildi. Göçmen şebekesinin Bodrum ve  Türkiye’den İstanköy Adası’na geçirdiği göçmenleri bir evde sakladıktan sonra İtalya’ya götürülmek üzere gemi veya yatları kullandığı kişi başı 4 bin Euro aldıkları belirlendi.

 Mahkemeye çıkarılan 5 kişi göçmen kaçakçılığı yapmak ve bu nedenle yasadışı örgüt kurmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI