Bugun...



Bodrum’a göç eden kadınlar okuma yazma öğreniyor

Muğla’nın Bodrum ilçesine Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen kadınlar açılan Türkçe okumu yazma kurslarına büyük ilgi gösterdi. Kursları düzenleyen Esma Ezenel “Bodrum’da her şey deniz kum güneş değil. Birde gerçek yüzümüz var. Binlerce işçi aileleri ile birlikte ilçemize inşaat sektörü için aileleri ile birlikte geliyor. Bu kadınlarımız için düzenlediğimiz okumuz yazma kurslarımıza ilgi büyük oldu, öğrendikçe hayatlarının değişmeye başladığını fark ettiler” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 25-06-2022 13:13

Bodrum’a göç eden kadınlar okuma yazma öğreniyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Türkiye Sakatlar Derneği Bodrum Şubesi tarafından Akçaalan Halk Kütüphanesi’nde ilçeye göç yoluyla gelen kadınlara yönelik Türkçe okuma yazma kursları düzenlenmeye başlandı.

 

ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE DERS ÇALIŞIYORLAR

Dernek Başkanı Esma Ezenel ve emekli sınıf öğretmeni Handan Altın ile birlikte yaklaşık üç aydır kursları gören 17 kadın kursiyer çocukları ile birlikte geldikleri eğitimlerde 160 saat süren ilk dönemi bitirdi, okuma yazmayı öğrendi. Öğretmen Handan Altın “Çoğunluğu Ağrı, Van, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa ve Batman illeri kırsalından olmak üzere göç ile Bodrum’a gelen kadınlarımız gerek sosyal yaşantılarında gerekse alışveriş ortamlarında okuma yazmaya olan ihtiyaçlarını dile getirdiler. Türkçe okuma yazma öğrenen kadınlarımızın hayata bakış açıları değişmeye başladı. Kursları devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

 

Dernek Başkanı Esma Ezenel “Bodrum milyarlarca dolarlık yatları, pahalı restoranları, deniz, kum güneş lokasyonları ile biliniyor. Ancak dünya markası bu turistik kentin birde böyle gerçek yüzü var. Yoğun pandemi dönemi sonrasında ilçede emlak alımına yönelik talep inşaat sektörünü resmen patlattı. İnşaatlarda çalışan işçiler ve ustalar aileleri ile birlikte geldiler. Bu nedenle ilçemiz gerçekten büyük bir göç aldı. Bizde dernek olarak önemli bir açığı kapatmak için sosyal sorumluluk projesi kapsamında okuma yazma kurslarını hayata geçirdik. İlçeye gelen kadınlarımız Türkçe okuma yazmaları gerçekten önemli bir ihtiyaç haline geldi. Şu anda Bodrum’da yüzlerce binlerce kadınımız Türkçe okuma yazmak için bekliyor. Olanaklarımızı arttırarak daha çok kadınımızın hayatına dokunmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

 

 

 

Esma Ezenel - Handan Altın

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI