Bugun...



Bodrum'a gelen turist uçmadan gitmeyecek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir turizm şirketi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek organizasyon ile yamaç paraşütü ve skydiving sporları yaptırılacak. Bodrum’daki hava limanlarından kalkacak turistler tarihi Bodrum yarımadasının tarihi ve doğa güzelliklerini uçaktan atlayıp uçarak seyretmenin heyecanını yaşarken, Gökova’daki Alatepe’den yamaç paraşütü ile atlayacak turistler cennet Gökova’yı havadan keşfedecek.

facebook-paylas
Tarih: 21-03-2021 08:24

Bodrum'a gelen turist uçmadan gitmeyecek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan turizmci ve TÜRSAB Alternatif Turizm Komitesi Başkanı Mustafa Demir 15 Nisan 2021 tarihinden itibaren Bodrum’a gelecek turistlere ilk kez yamaç paraşütü ile skydiving atlayışları yaptırarak Gökova ve Bodrum Yarımadası’nın doğal ve tarihi güzelliklerini turistlerin hem heyecan hem adrenalin tutkusu yaşayarak izleyeceklerini söyledi. Demir Projeyi anterhaber'e anlattı.

 

 

TURİSTLER SKYDİVE İLE YARIMADANIN ÜZERİNDE SAATLERCE UÇACAKLAR

 

Türkiye ve dünyada popülaritesi giderek artan skydivingin (Gökyüzü dalışı)  belli bir yükseklikten atlanarak yapılan ekstrem sporlardan biri olduğunu belirten Demir “Profesyonel ve amatör adrenalin tutkunları farklı ülkelerdeki skydiving etkinliklerine katılmak için her yıl yüzlerce kilometre yol kat eder. Dünyaya farklı bir perspektiften bakmak isteyenlerin tercih ettiği sporların başında gelen hava dalışı gerekli ekipmanlarla rahatlıkla yapılabilen bu sporu bu yıl 15 Nisan tarihinden itibaren Bodrum7a gelecek tüm turistlere yaptırma koşullarını oluşturduk. THK ve Muğla Valiliği ile görüşmelerimizi tamamladık. Milas-Bodrum, Imsık ve Selçuk Havalimanları’nı kullanarak turistleri Bodrum yarımadasının üzerinden 12 şer kişilik gruplar halinde uçaktan binlerce metre yüksekte atlayarak tarihi, doğal güzellikleri kuş uçuşu izleyebilecekleri gibi unutulmayacak bir adrenalin tutkusu yaratacağız. Bu konudaki tüm eğitmen kadrosu ve teknik donanım hazır. Önümüzdeki yıllarda aynı sporu deniz uçaklarını modifiye ederek yapacağız” diye konuştu.  Demir 30 uçağın skydive için hazır hale getirildiğini söyledi.

 

 

BODRUM SEMALARI UÇAN TURİSTLERLE DOLACAK

 

Bodrum’da yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Difference Tour Acentesi aracılığı ile yapacakları organizasyonlar öncesi Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ile birlikte Ören Mahallesi’ndeki Alatepe Paraşüt Mevkii’nde incelemelerde bulunduklarını belirten Demir “Amacımız Bodrum’a gelen turistlere alternatif turizm çeşitliliğini arttırarak, yamaç paraşütü ve skydiving ile doğal ve tarihi güzelliklerimizi gökyşüzünden izletmek. Bu nedenle bu yıl ilk kez Bodrum semalarında yüzlerce turist yamaç paraşütü ve uçaklardan atlayarak turistik ilçeyi gökyüzünden keşfedecekler, Bodrum semaları uçan turistlerle dolacak. Bu yıl içerisinde yaklaşık 30 bin turistin atlayış yapmasını bekliyoruz” dedi.

 

 

 

 


 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI