Bugun...



Bodrum’a Amiral Turgut Reis Denizcilik Müzesi kazandırılmalı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan iş insanı Volkan İlgüz ünlü Türk denizcisi Amiral Turgutreis Deniz Müzesi’nin yapılması için girişimlere başladı. İlgüz yaptığı açıklamada “Bu vatan için esir düşen, Şehit olan, bu topraklarda Dünya'ya gelen hatta yaşadığımız yere ismini veren Amiral Turgut Reis' in hakkını ödeyemeyiz. Bu nedenle Amiral Turgut Reis gibi bir değere sahip olan Bodrum'un tarihe gerçek anlamda ışık tutacak olan bir müzeye ihtiyacı var” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-01-2022 20:26:29 Tarih: 18-01-2022 20:20

Bodrum’a Amiral Turgut Reis Denizcilik Müzesi kazandırılmalı

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan iş insanı Volkan İlgüz yaptığı açıklamada ünül Türk denizcisi Amiral Turgut Reis Denizcilik Müzesi’nin apımı için ön proje hazırlıklarına başladığını açıkladı. İlgüz içerisinde Anfora, kafeterya, tarih kütüphanesi, Turgut Reis’in eşyalarının bulunduğu odalar, maket tekneler ve Bodrum kültürünü anlatan denizcilik öğeleri bulunan müzenin hayata geçirilebileceğini söyledi.

 

lgüz “Bugüne kadar her siyasinin seçim öncesi se-öz verdiği ancak sonradan unuttuğu Amiral Turgut Reis Denizcilik Müzesi’ni artık gerçekleştirmenin zamanı geldiğini belirterek “Bu vatan için esir düşen, Şehit olan, bu topraklarda Dünya'ya gelen hatta yaşadığımız yere ismini veren Amiral Turgut Reis' in hakkını ödeyemeyiz. Bu nedenle Amiral Turgut Reis gibi bir değere sahip olan Bodrum'un tarihe gerçek anlamda ışık tutacak olan bir müzeye ihtiyacı var. Biz iş insanları olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Müze ile ilgili birkaç tasarım projesi hazırladık” diye konuştu.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI