Bugun...



Bir sitede 150 ev “Pergulalarınızın üzerini örtmüşsünüz” denilerek mühürlendi, cezai işlem uygulandı.

Bodrum’un Gündoğan Mahallesi’nde ki bir sitede 190 evden 150’ sini Bodrum belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü tarafından “Pergulalarınızın üzeri kapalı, güneş görecek hale getirmek zorundasınız, pergula üzerindeki cisimleri kaldırın” denilerek hukuki işlem başlatıldı. Çoğu emekli büyükelçi ve bürokrat olan site sakinleri şok geçirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-11-2022 11:06:22 Tarih: 28-11-2022 11:05

Bir sitede 150 ev “Pergulalarınızın üzerini örtmüşsünüz” denilerek mühürlendi, cezai işlem uygulandı.

Bodrum’un Gündoğan Mahallesi’ndeki büyük bir bölümü emekli büyükelçi ve bürokrat olan Cennetevler Sitesi’nde 190 evden yaklaşık 150’sinin ihbar üzerine pergulalarının üzeri , tente, kamış, ahşap ve benzeri malzemelerle güneş ve yağmurdan korunmak amacı ile kapatılması üzerine yasal işlem başlatıldı.

 

PERGULALARIN ÜSTÜNÜ AÇIN, GÜNEŞ GÖRECEK YAĞMUR GEÇECEK HALE GETİRİN

Bodrum Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri siteye giderek pergulalarının üzeri kapalı olan evlere tutanak tutup mühürledi. Onlarca kişinin bize ulaşması üzerine sitede yaşayan Av ve Yaban Hayatını Koruma Vakfı Başkanı emekli büyükelçi Süha Umar ile görüştük. Umar “Büyük bir şok yaşıyoruz. Hayatımızda bugüne kadar böyle bir mühürleme görmedik. Bu sitede kaçak inşaat, oda balkon yapan yaklaşık 40 eve dokunulmadı, ama pergulalarının üzerini yağmurdan ve güneşten korumak için basit malzemelerle kapatılan evlere cezai işlem yapıldı, pergulalar mühürlendi. 30 gün süre içerisinde pergulaların üzerini kaldırmamız güneş görecek ve yağmur alacak hale getirmemiz istendi. 30 gün içerisinde kaldırmazsak metrekaresi yaklaşık 2 bin TL, den ceza ödeyeceğimiz söylendi” diye konuştu.

 

 

PERGULA NEDEN YAPILIR, BODRUM’DA ÜSTÜ KAPALI OLMAYAN PERGULA VAR MI?

Mağdurlardan emekli büyükelçi M.A. ise “Bodrum’un tüm evlerinde pergula vardır, eski tarihi evlerinde bile önlerinin önü güneş almasın diye kamışlarla, tentelerle kapatılır. Bu belikli önemli birileri ve durumu bilen birilerinin şikayeti üzerine oldu. Öyle ki, gelen ekipler hangi evde kim oturuyor, TC numarasına kadar her şeyi biliyor, dolayısı bu ihbarı yapanıda uzakta aramamıza gerek yok. Belediye yetkilileri ihbar üzerine görevlerini yapmış olabilirler. Şimdi bizde çıkıp Bodrum’daki tüm evlerin pergulalarını şikayet edelim, belediyede üstü kapalı tüm pergulaların üzerini açmak için ekiplerini gönderip yasal işlemi başlatsın, bu ilçede üstü açık pergula varmı , varsa pergulayı niye yapıyoruz, yazın sıcağından kışın soğuğundan değil mi?. Bodrum’da bugüne kadar böyle bir uygulama görmedik” diye konuştu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI