Bugun...



Bilgi: Bodrum yakınlarındaki Tuzla sulak alanı yokmu oluyor

Muğla’nın Bodrum ilçesi yakınlarında flamingoların üreme ve konaklama alanı olan Tuzla Sulak Alanı’da atık suların aratılmadan bırakıldığı iddia edildi.

facebook-paylas
Tarih: 29-03-2022 14:56

Bilgi: Bodrum yakınlarındaki Tuzla sulak alanı yokmu oluyor

Bodrum'a 25km. uzaklıkta olan ve koruma altındaki Tuzla Sulak Alanı ile ilgili basın açıklaması yapan MHP İlçe Başkanı İbrahim Bilgi “Mumcular’dan çıkan atık suyun arıtılmadan Tuzla Kuş Cenneti’ne bırakıldığı iddialarını yerinde inceledi,  Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin konuya açıklık getirmesini istedi” dedi.

 

Konuyla ilgili Mumcular halkı ve Mumcular’ın ileri gelenleriyle görüşen MHP Bodrum İlçe Başkanı İbrahim Bilgi, kendisine aktarılanların çok ciddi olduğunu söyledi. Önce Mumcular’da vatandaşlarla buluşan, daha sonra da Tuzla Kuş Cenneti’ne giden İbrahim Bilgi, konunun bir an önce aydınlatılmasını istedi.

 

 

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Mumcular nüfusunun her geçen yıl daha da arttığını, bunun yanında Mumcular’ın çok ciddi bir altyapı eksikliği olduğunu söyleyen İbrahim Bilgi “Osman Başkan’ın açıklamalarını yakından takip ediyoruz. Mumcular’da vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bu mahallemizde gerçekten büyük alt yapı sorunları var. Mumcularlı hemşehrilerimiz de kanalizasyonun büyük oranda arıtılmadan Mazı Çayı’na bırakıldığını, bu atık suyun dünyanın sayılı doğal cennetlerinden biri olan Kuş Cenneti’ne ulaştığını söyledi. Vatandaşlarımız bu yüzden son yıllarda kuş çeşitliliğinin ve kuş popülasyonunun azaldığını da iddia etti. Biz de bu iddiaları yerinde inceleyerek önce Mumcular’a, sonra da Tuzla Kuş Cenneti’ne gittik. Konuyla ilgili ortada bu kadar iddia varken Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir açıklama yapmamasını anlayamıyoruz. O yüzden MHP Bodrum İlçe Teşkilatı olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bir an önce konuya açıklık getirmesini bekliyoruz. Aşırı ve plansız yapılaşma zaten doğal değerlerimizi tehdit ederken, belediyelerin de kendi eliyle bu duruma bir darbe daha vurmasını kabul edemeyiz. Doğal değerlerimize verilen zarara göz yummamız mümkün değil” dedi.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI