Bugun...



Belediye Labranda Su fiyatlarına zam yaptı

Belediye Meclisi 2023 yılı Haziran ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Labranda Su ile ilgili de madde yer aldı. En son Eylül ayında zamlanan su, kur artışlarından dolayı yeniden zamlandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-06-2023 21:07:13 Tarih: 05-06-2023 20:59

Belediye Labranda Su fiyatlarına zam yaptı

Milas Belediye Meclisi’nin 2023 yılı Haziran ayı olağan meclis toplantısı, saat 14’te Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 8 ana, 6 imar komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, gündem maddelerini okudu. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddeleri ele alındı.
Birçok madde ilgili imar komisyonlarına havale edilirken, imar komisyonu raporları da okunarak karara bağlandı.
Reşit Özer’in Türkiye’nin bağımsızlığının kazanılmasında çok önemli yeri olan Kuva-yi Milliye’nin kurucularından olan dedeleri Müftü Mehmet Rüştü (Özer) ile Müftüzade Teğmen Osman Zeki Bey (Özer)’in isimlerinin yaşatılması için ilçemizde bulunan birer parka isimlerinin verilmesi talebi yeniden görüşüldü ve karar için komisyona ek süre verildi.


LABRANDA SU EK GÜNDEMDE ELE ALINDI
Üretim, dolum ve satışı yapılan Labranda Su fiyatlarının üretim hammaddelerinin kur artışından etkilendiğinden, damacana ve pet su grubu satışı fiyatlarının yeniden belirlenmesi ve soğuk hava oda kiralarının baz satışının, yaş sebze ve meyve muhafaza ücretlerinin ve diğer ücret tarifelerinin yeniden belirlenmesi talebi meclisin ek gündeminde görüşüldü.
Konuyla ilgili plan ve bütçe komisyonun görüş belirtmesi için meclise kısa süreliğine ara verildi.


BELEDİYE OLARAK ARTIK MÜDAHALEDE BULUNACAĞIZ
Komisyon görüşmeleri sırasında gündemle ilgili bazı konular hakkında meclis üyelerine bilgiler aktaran Başkan Tokat, “Doğalgaz çalışmaları sıkıntılı bir şeklide devam ediyor. Yollardaki örtme ve dolgu işlemleri ile ilgili hem bizim hem de vatandaşların rahatsızlıkları var. Bazı bölgeler çamur deryasına döndü. Biz firmaya işi düzgün yapmaları konusunda uyarılarda bulunduk. Ama önemli bir düzenlemesi yok. Bizleri vatandaşla karşı karşıya getiriyor. Belediye olarak artık biz müdahale edeceğiz. Vatandaşın serzenişlerini dindirmek için artık devreye gireceğiz” dedi.

 


 

ÇÖP TOPLAMA SİSTEMİ DEĞİŞİYOR
Milas’ın pilot bölge olarak belirlenen alanlarına yerleştirilen yeni çöp konteynerleri ile ilgili de bilgiler aktaran Tokat, “İlçemizdeki çöp toplama sistemini yavaş yavaş değiştiriyoruz. Pilot bölge olarak seçtiğimiz bazı bölgelerde konteynerler değişti. Olumlu ve olumsuzlukları inceliyoruz. Çoğunlukta memnuniyet var. Ama bazı bölgelerde kaldırımı daralttığı için çöp konteynerlerin rahatsızlıklar verdiği ifade ediliyor. Tespitler ve incelemeler yapılıyor. Teknolojik olarak ileri düzeyde bir çalışma. Elimizde bir miktar daha konteyner kaldı. Pilot alanı bu doğrultuda genişletebiliriz” dedi.
Başkan Tokat, belediye tarafından yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi aktarmasının ardından komisyonun raporu okundu. Raporun okunmasından sonra yeniden söz alan Başkan Tokat, “günün şartlarına uygun olarak arkadaşlarımız fiyatları yeniden belirledi. Piyasada damacana su fiyatlarının çok yüksek olduğu da ifade ediliyor. Yeni bayilerle fiyat denetimi konusunda daha etkin çalışacağız” dedi ve raporu oylamaya sundu. Yapılan oylamada yeni fiyat tarifeleri oy çokluğu ile kabul edildi.
Rapora göre Labranda Suyun yeni fiyat listesi şöyle oldu:
130 ml Bardak Su (120’li) : 40,50 TL + KDV, 200 ml Bardak Su (72’li) : 30,75 TL + KDV, 250 ml Bardak Su (72’li) : 33,00 TL + KDV, 0,33 Litre Pet Su : 21,00 TL + KDV, 0,50 Litre Pet Su : 12,25 TL + KDV, 1 Litre Pet Su : 12,50 TL + KDV, 1,50 Litre Pet Su : 12,50 TL + KDV, 5 Litre Pet Su : 22,50 TL + KDV, 19 litre damacana ise 9.00 TL+KDV

 




Kaynak: Umut Milas

Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI