Bugun...



Belediye’den suda yüzde 80 tasarruf çalışması

Bodrum Belediyesi, artan hava sıcakları nedeniyle önlem almaya başladı. Park ve bahçelerde kullandığı fıskiye ve damlama sulama sistemi ile yaklaşık yüzde 80’lere varan su tasarrufu sağlayan belediye, aynı zamanda su saatlerinin bakım ve onarımı ve yaşanan patlaklara anında müdahalesi ile su sarfiyatının da önüne geçildiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 29-07-2021 13:23

Belediye’den suda yüzde 80 tasarruf çalışması

Ekipler, özellikle Bodrum’da hava sıcaklarının 40 derece ve üzerine çıktığı bu günlerde, park ve bahçelerde fıskiye ve damlama sulama sistemi ile su tasarrufu sağlayarak ağaç, bitki ve çiçeklerin kurumaması için sabah ve akşam sulama işlemi gerçekleştiriliyor. Böylece geleneksel yöntemler yerine damlama ve fıskiye sistemi ile sulama yapan Bodrum Belediyesi, yaklaşık yüzde 80’lere varan su tasarrufu sağlandığı açıklandı.

Gümbet kavşağı ile Konacık orta refüjdeki su saatlerinde yaşanan patlaklara aynında müdahale ederek yaşanacak olası su kaçaklarının da önüne geçti. Su saatlerinde patlakların yaşanmaması için park ve bahçelere ait su saatlerinin bakım ve kontrolleri, ekipler tarafından düzenli olarak yapıldığı açıklandı..

Ayrıca sıcaklarda yangın tehlikelerine temizlik çalışmalarının sürdüğü, kuru otların temizlendiği açıklandı.  Ekipler, Akyarlar Gizem Çam Hatıra Ormanı’nda kuruyan otları bölgeden temizleyerek gerekli bitki budamasını yaptı.  Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Bodrum anayol üzerindeki kavşak ve refüjlere yaz aylarında, sıcaklara daha dayanıklı olan zakkum ve begonvil gibi bitkilerin dikimine başladı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI