Bugun...



Belediye Başkanı Muhammet Tokat: Nene Hatun zamanında gelseydi yangının seyri değişirdi

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde çıkan ve yaklaşık 17 bin hektarlık ormanlık alanı kül eden yangın söndürme çalışmalarına katılmak için gelen kıyı Emniyet Müdürlüğü’ne ait Nene Hatun Gemisi’nin örendeki termik santral açıklarına gelerek demirlemesi Milas Belediye Başkanı CHP’Li Muhammet Tokat’ı isyan ettirdi.

facebook-paylas
Tarih: 09-08-2021 15:02

Belediye Başkanı Muhammet Tokat: Nene Hatun zamanında gelseydi yangının seyri değişirdi

Tokat yaptığı açıklamada “Nenehatun gelmesi sevindirici,. Devletin altı karar geçte olsa bizi mutlu etti, ancak yangının başladığında ve ilk kıyıya indiği Mazı ve Çökertme köylerinin önünde müdahale etseydi bugün yangının seyri çok değişik olabilirdi, geç kalındı” diye konuştu. Muhammet Tokat bu gece yarısı ateşli hastalık ve coronavirs şüpmesi ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Beyciler köyü yakınlarında başlayan ve ardından Mazı köyleri ile sahil şeridindeki Gökova’nın cennet koylarından Çökertme, Bozalan, Geren Mevkii, Türkevleri ve Ören sahillerini ve köylerini yaktıktan sonra iç kesimlere yönelen yangın için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait Nenehatun isimli 89 metre uzunluğundaki Türkiye’nin ilk acil kurtarma gemisinin Ören’deki Kemerköy termik santrali  açıklarına gelerek demirlemesi tepkilere neden oldu.

 

 

AYTUN ÇIRAY “SKANDALI AŞAN BİR OLAY”

 

İçerisinde bir kurtarma operasyonu sonrası s acil sağlık hizmeti için 20 yataklı hastane ve saatte 9 bin 600 metreküp su basabilen yatay 150 metre, dikey 70 metre su püskürtebilen haiz yangın söndürme sistemi ile helikopter pistinin bulunduğu nene Hatun’un yangın söndükten sonra gelmesi İYİ Parti Genel Sekreteri  Aytun Çıray’ın sert tepkisine  neden oldu. Çıray sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Skandalı aşan bir olay! İstifa isteyeceğim ama nerede o fazilet, utanma?” diyerek Nene Hatun gemisinin fotoğrafını paylaştı ve üzerine “Bu gemi bize ait Nene Hatun gemisi, denizden uzun bir mesafeye saatte 9600 metreküp su sıkıyor. Üstünde bir helikopter pisti var. Milas termik santralin önüne bu sabah geldi (06.08.)9.gün. Geç gelmesinin sebebi, kararın geç alınması. Söyleyeceklerim bu kadar” yazdığı görüldü.

 

 

TOKAT “NENE HATUN ZAMANINDA GELSEYDİ YANGININ SEYRİ DEĞİŞİRDİ

 

Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat ise yaptığı açıklamada “Elimizde böyle bir değerli gemimiz va,. Son teknoloji ile donatılmış, insanlar Mazı ve Çökertme ile Türkevleri’nde plajın içinden canını zor kurtardı, pansinolra, restoranlar, kafeler evler yandı. Nene Hatun’u olay yerine zamanında göderselerdi, bufacianın boyutu bu kadar büyük olmaz yangının seyri değişirdi, belki santrale kadar gelmezdi. Çünke Mazı ve Çökertme’den tam 35 km. kıyı şeridinden gelen yangın köyleri ve siteleri yaktı. Yinede devletimizin bizi düşünerek Nene Hatun’u göndermesi bizi mutlu etti. Nene Hatun’un gönderilmesinde alınan geç kararlar önümüzdeki günlerde devletimizin alacağı diğer kararlarda olmasın. Çünkü facianın boyutu gerçekten çok büyük, devletimiz acilen hasarı tespit edip zamanında alacağı kararlarla yöre köylüsünün, insanların ve doğanın acısı azda olsa hafifletebilir. Devletimizi hep yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

 

TOKAT CORONAVİRÜS ŞÜPHESİ İLE HASTANEYE KALDIRILDI

 

Yaklaşık on gündür sabahlara kadar ormanlık alanda yangının içerisine girerek ekipleri yönlendiren ve koordinasyonu sağlayan Muhammet Tokat’ın bu gece yarısı ateşlenerek coronavirüs şüphesi ile Milas’ta hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ve tedavisinin devam ettiği belirtildi.

 

(Aytun Çıray sosyal medya açıklaması)

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI