Bugun...



Belediye bahçe ve duvarlarda JİLETLİ TEL kullanımını yasakladı

Bahçe ve duvarlar üzerine çevrili olan çoğunlukla kuş, kedi ve benzeri doğal yaşam hayvanlarına büyük zarar JİLETLİ TEL’lerin kullanımı belediye meclisinin aldığı karar ile yasaklandı.

facebook-paylas
Tarih: 01-03-2021 20:36

Belediye bahçe ve duvarlarda JİLETLİ TEL kullanımını yasakladı

Fethiye Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısında bir tanesi gündem dışı olmak üzere toplam 9 madde görüşüldü.Maddelerden birinde hayvanseverlerin yoğun olarak şikayet ettiği ve onlarca kedi ve kuşun ölümüne neden olan bahçe çitlerinde kullanılan jiletli tel kullanımı oldu.

Bodrum’un kızılağaç Mahallesi’ndede hayvanseverler jiletli tel kullanan Sea Garden lojmanlarındaki duvar etrafında kedi ve kuşların öldüğünü tespit şikayette bulunmuş ancak sonuç alınamamıştı.

Fethiye Belediyesi’nin jiletli tel çitlerle aldığı karar:

 

KESİCİ ÇİTLER GÜNDEME GELDİ


Zabıta Müdürlüğü’nün, Şehrimizde jiletli tel olarak ifade edilen tel üzerine kesici sac parçalarının eklenmesiyle elde edilen tel çitlerin kullanımının giderek yaygınlaşmakta olduğu, ancak bu tür çit uygulamaları kedi, kuş gibi hayvanların yaralanmalarına yol açması, estetik bir görünümden uzak olması nedeniyle hayvan sağlığı ve şehircilik estetiği yönünden sakıncalar barındırmakta olduğundan, 3194 sayılı İmar Kanununun 40’ıncı maddesi hükmü ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 54 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri ile birlikte değerlendirildiğinde kesici parçalar eklenerek elde edilmiş tel çitlerinin şehircilik estetiği ve hayvan yaralanmalarının önüne geçilmesi için bahçe ve bahçe duvarlarında kullanımının engellenmesi gereği ortaya çıkmakta ve konuda somut düzenlemelerin yapılmasını gerekli kılmakta olduğu, kesici parçalar eklenerek elde edilmiş tel çitlerinin kullanımının engellenmesini için görüşülen gündem maddesi ise, oy birliği ile geçti.

 

 

 

Jiletli tellerle ilgili 21 Ağustos 2020 tarihinde yaptığımız haberdir:

Sea Garden Lojmanı jiletli tellerle çevrildi hayvanlar ölmeye başladı, tepki büyük

 

Bodrum’un Yalıçiftlik Mahallesi’ndeki Sea Garden Tatil Köyü’nün Kızılağaç Mahallesi içerisinde ki lojmanı jiletli keskin tel çitle çevrildi.

 

Sea Garden Lojmanı jiletli tellerle çevrildi hayvanlar ölmeye başladı, tepki büyük

 Kızılağaç’ta yaşayan vatandaşlar jiletli tellere çarpan kuş ve kedilerin ölmeye başladığını iddia ederek  tepki gösterdi. Kızılağaç Mahallesi’nde yaşayan

Vedat Tuğrul Dirik , sosyal medyadan hem tepki gösterdi hem yardım istedi.Jiletli keskin tel çitlerin acilen kaldırılması istendi.

Dirik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

 

LOJMAN CEZAEVİNDEN FARKSIZ

 

***Eskiden kedilerin köpeklerin sevgiyle kucaklandığı bu lojman şu an kapalı cezaevinden farksız köydeki Kuşlar çarpıp biryerlerini kesip ölüyorlar kalpleri yada ciğerleri zarar görüyor olmalı keskin jiletler kedilerin de patilerini parçalıyor çevrede sürekli yara bere içinde canlar buluyoruz.

 

***Beş yıldızlı uluslararası işletmeye ait lojmana bu jilet tellerle yapılan uygulama hiç yakışmamış.

 

***Hem görsel olarak da bu bölgeye ve 5 yıldız a yakışmıyor. Ölü kokusu da hissedilir durumda , daha fazla zarar vermemesi adına yetkililerin bu zararlı tellerin kaldırılması için yardımlarını bekliyoruz.

NOT: Sea Garden Tatil Köyü yöneticilerini aradık, daha sonra bizi arayacaklarını belirttiler. Açıklama yaparlarsa bizde yayınlayacağız




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI