Bugun...



Beklenen sağanak yağış öncesi lodos fırtınası etkili oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yarından itibaren beklenen sağanak yağış öncesi şiddetli lodos hayatı felç etti. Bazı iskeleler parçalandı, işyerlerinin tabelaları söküldü. Küçük balıkçı kayıkları karaya sürüklendi.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 16:47:57 Tarih: 12-01-2021 16:15

Beklenen sağanak yağış öncesi lodos fırtınası etkili oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yarından itibaren beklenen sağanak yağış öncesi etkili olmaya başlayan şiddetli lodos ilçede hayatı felç etti. Saatdeki hızı 60 kilometreyi aşan lodos öncesinde Liman Başkanlığı ve Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar işe yaradı.Sağanak yağışın bu geceden itibaren etkili olacağı açıklandı.

 

 

İSKELELER PARÇALANDI, TABELALAR SÖKÜLDÜ

 

Güllük’ten İsrail’e kuru yük götüren gemiler Bodrum koylarına  sığınmak zorunda kaldı. Kumbahçe, Paşatarlası ve Gümbet’te dev dalgalar saatlerce sahildeki restoran ve evleri dövdü. Sahil kesiminde 3 metreye kadar yükselen dalgalar nedeniyle bazı işyerleri ve evler  sular altında kaldı. Bazı ahşap iskeleler parçalanarak denize sürüklendi. İşyerlerinin dev tabelaları söküldü bazı villaların güneş enerjilerinde hasar meydana geldi.

 

SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

 

Açık denizde dalga yüksekliğinin 4-5 metreye yükselmesi nedeniyle sahil güvenlik ve Liman Başkanlığı denizcilere ve balıkçılara sık sık uyarı yaparak limandan çıkılmamasını istedi. Bodrum’da önümüzdeki iki günde sağanak yağış beklendiği şiddetli lodosun etkisini 36 saat daha sürdüreceği belirtildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI