Bugun...



Batı Trakyalı Türkler Encümen seçimlerinin sürekli ertelenmesini protesto etti.

Batı Trakya’da yaşayan Türk Azınlığı, Miçotakis hükümetinin Covid-19 pandemisini gerekçe göstererek Encümen seçimlerini sürekli ertelemesini bugün Gümülcine ve İskeçe kentlerinde düzenledikleri eylem ve basın açıklaması ile protesto etti.

facebook-paylas
Tarih: 06-04-2021 19:27

Batı Trakyalı Türkler Encümen seçimlerinin sürekli ertelenmesini protesto etti.

Batı Trakya’da Türk Azınlığa ait Türk İlkokulları’nda Encümen seçimlerinin Miçotakis hükümetinin Covid-19 pandemisini gerekçe göstererek sürekli ertelemesini protesto etmek üzere, Encümenler Birliği Derneği Yönetim Kurulu tarafından Gümülcine ve İskeçe’de protesto eylemi düzenlendi. Eyleme DEB Partisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, BTTADK Başkanı Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve azınlığın Sivil Toplum Kuruluşları destek verdi.

 

BİN İMZA TOPLADILAR HÜKÜMETE GÖNDERDİLER

 

Gümülcine’de Doğu Makedonya-Trakya Bölge Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan eyleme destek veren Batı Trakyalı yöneticiler, topladıkları yaklaşık bin kadar imzayı ve Encümen seçimlerinin yapılması talebini içeren dosyayı Bölge Eğitim Müdürü Konstantin Bantikos’a teslim etti.

Bantikos dosyayı teslim alarak Atina’da gerekli ve ilgili makamlara ileteceğini söylediği belirtildi.. Dosyayı veren azınlık yetkilileri Doğu Makedonya-Trakya Bölge Eğitim Müdürlüğü önünden ayrıldı.

 

 

ÇOCUKLARIMIZIN ÜZERİNDEKİ OYUNLARA İZİN VERMEYECEĞİZ PANKARTI AÇTILAR

 

Gümülcine ile birlikte aynı anda İskeçe’de gerçekleştirilen protesto eyleminde veliler, Covid-19 Pandemisi gerekçesiyle art arda ertelenmesini protesto etti.

İskeçe’de Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Sekreterliği binası önünde gerçekleştirilen gösteride, “Azınlıkların eğitim alanındaki sorunlarına acil çözüm”, “Çocuklarımızın üzerindeki oyunlara hayır”, “Aldatılmaya son” yazılı pankartlar açan veliler, yedi kez ertelenen Encümen seçimlerinin bir an önce yapılmasını veya görev süresi sona eren Encümenlerin görevlerinin yılsonuna kadar uzatılmasını talep etti.

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI