Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGenelBaşkonsolos Schröer “Türkiye- Almanya dostluğunun 100. Yılında ilişkilerimizin turizme yansıması olumlu olacak

Başkonsolos Schröer “Türkiye- Almanya dostluğunun 100. Yılında ilişkilerimizin turizme yansıması olumlu olacak

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Schröer geçtiğimiz yıl Türkiye’ye yeni göreve gelmesi sonucu Muğla ili ve ilçelerini ziyaret etti. Almanya’nın Muğla Fahri  Konsolosu Avukat Gülay Kaman Kaplan’ın verdiği davete Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ralf Schröer eşi Paula Schröer,  Bodrum Avusturya Fahri Konsolosu Fatih Ekşi ve Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit  ve çok sayıda Türk ve Alman konuk katıldı.

BODRUM VE MUĞLA’DA YAŞAMAYI TERCİH EDEN ALMANLARIN SAYISI HIZLA ARTIYOR

Almanya’nın Muğla  Fahri Konsolosu Av. Gülay Kaman Kaplan yaptığı konuşmada, Muğla’da yaşayan Almanların sayısının 3500, Bodrum’da ise bine ulaştığını belirterek “Çünkü Bodrum ve Muğla gerek muhteşem tabiatı gerek Avrupai yaşam tarzını mükemmel bir şekilde birleştirmeyi başarmıştır. 100 yıllık Alman-Türk dostluğu, iki ülkenin ortak yaşam, projeler, kültürel alışverişler ve ekonomik iş birlikleriyle zenginleşen derin bağın simgesidir. Bu bağ, Türkiye’den Almanya’nın iş piyasasına katılan Türkler ile yeniden güçleniyor ve böylece iki ülkenin dostluğunu pekiştiriyor” diye konuştu.

 

 

TÜRK ALMAN DOSTLUĞUNUN 100. YILINDA İLİŞKİLERİMİZİN TURİZME YANSIMASI OLUMLU OLACAK, ONBİNLERCE ALMAN YAŞAMAK İÇİN TÜRKİYE’Yİ  SEÇİYOR

Başkonsolos Schröer SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada ise “Türkiye- Almanya dostluğunun 100. Yılında ilişkilerimizin turizme yansıması olumlu olacak. Bu nedenle on binlerce Alman Türkiye’de yaşamaya başladı. İki ülke ilişkilerinin uzun yıllara dayanan dostluğunun yansıması turizme olumlu olacak. Almanya’da Türkiye’de nerelere gidilebilir diye sorulduğunda iki yanıt alıyoruz. İstanbul ve Antalya. Bu iki kenti herkes tanıyor. Bodrum’u da çok sayıda insan tanıyor. Ancak Antalya’da uzun yıllardır her yıl yüzbinlerce alman tatil yapıyor. Doğrudan uçak seferleri yapılmakta, bu da her iki halkın birbiri ile olan derin bağlılığının işaretidir. Çok sayıda Türkiye kökenli turistler de tatil için  Almanya’dan geliyor, onlar ailelerini ziyaret etmek üzere yaz aylarını burada geçiriyorlar. Yılın geride kalan zamanlarını da Almanya’da çalışarak geçiriyorlar. Onlar elbette turist değiller ancak çok önemli köprü oluşturmaktalar. Bu köprülerin sayısı çok sayıda mevcut ve çok önemli çünkü her iki ülkeyi birbirine bağlayan iki halkın dostluğunu inşa edenler bu köprülerdir. Almanya’dan Türkiye’ye yerleşen Almanların sayısını bilmiyoruz, çünkü onların kendilerini dış temsilciliklerine bildirme zorunlulukları yok. Ancak 10 binleri aştığını düşünüyoruz ve çoğunun Antalya’da yaşadığına dair bilgimiz var” diye konuştu.

Başkonsolos Schröer Bodrum ziyaretinden sonra Muğla Valisi İdris Akbıyık ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras’ı ziyaret ederek ildeki temaslarını sürdürdü.

 

 

 
 
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler HABERLER

Son Yapılan Yorumlar