Bugun...



Başkan Adayı Özbek: Galatasaray’ın ekonomik bağımsızlığını kazanması şart

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki Bodrum 1905 Galatasaraylılar Derneği üyeleriyle bir araya gelen Galatasaray Kulübü’nün başkan adaylarından Dursun Özbek “Kulübün bankalara 2.6 milyar lira borcu var. Ve faiz ödeniyor. Bu nedenle önce Galatasaray'ın ekonomik durumunu düzeltelim. Yani ekonomik bağımsızlığımıza kavuşalım.Bu şart” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 07-06-2022 14:26

Başkan Adayı Özbek: Galatasaray’ın ekonomik bağımsızlığını kazanması şart

Bitez Mahallesi’ndeki  Bodrum 1905 Galatasaraylılar Derneği Başkanı Cankat Boylu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen başkan adaylarından Dursun Özbek üyelerin sorularını yanıtladı. Özbek’e yönetim kurulu listesinde yer alan Metin Öztürk, Rıza Tevfik Morova, Levent Yaz, İsmail Sarıkaya ve Dikran Gülmezgil eşlik etti.

 

GALATASARAYIN EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞINI KAZANMASI ŞART

Derneğin üyesi spor spikeri ve yorumcu Ümit Aktan'ın moderatörlüğünde, yöneltilen soruları cevaplayan Özbek, kulübün finansal yapısının sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini belirterek "Olimpik sporların hepsini Türkiye'ye getiren kulüp Galatasaray. Dolayısıyla böyle bir misyonu var. Onun için ortam ne olursa olsun, krizin şekli, büyüklüğü ne olursa olsun Galatasaray'ın bu duruma boyun eğmemesi lazım. Biz de boyun eğmeyeceğiz. Kulübün bankalara 2.6 milyar lira borcu var. Ve faiz ödeniyor. Bu nedenle önce Galatasaray'ın ekonomik durumunu düzeltelim. Yani ekonomik bağımsızlığımıza kavuşalım. Sen ne yaparsan yap, istersen yüz tane şampiyonluk kazan hiçbir şekilde bu borcu kapatamazsın. Borcu kapatamayınca senin bütün varlıkların, marka değerin risk altında. 'Arkadaşlar gelin hep beraber olalım' diyorum. Birlikte hareket edelim. Önce şu finansal çukurdan Galatasaray'ı çıkartalım. Bu hayal mi? Hayır." Diye konuştu.

 

 

"BANKALAR BİRLİĞİ ANLAŞMASINDAN ÇIKACAĞIM!"

Dursun Özbek, Bankalar Birliği ile yapılan yapılandırma anlaşmasıyla ilgili olarak ise  "Önce oradan çıkacağım. Bankalar Birliğine olan 2,6 milyar lirayı ödemek suretiyle Bankalar Birliği anlaşmasından çıkacağım. Eğer sürdürülebilir bir sportif başarı istiyorsak bir tek şartı var, sürdürülebilir mali yapıyı hazırlamamız lazım. Eğer sportif başarının peşinden koşacaksak önce sürdürülebilir bir mali yapı olması lazım ki sürdürülebilir bir başarı gelsin. Yoksa bugün 4-5 tane flaş transfer yaparsın, ileriye dönük borçlanırsın, bu sene şampiyon olursun ondan sonra 3 sene tökezlersin. Bunu kabul etmiyorum." Dedi.

 

DEMOKRASİLERDE BİLE OLAĞANÜSTÜ HALLER OLUR

Bir buçuk yıldır birleşme konusunda tek listenin çıkması önerisine "Tek liste demokratik olmaz" denildiğine işaret eden Özbek, "Demokrasilerde bile olağanüstü haller yok mu? Şu anda Galatasaray'ın geçtiği durum olağanüstü hal değil mi?" ifadelerini kullandı.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI