Bugun...



Bakan Mehmet Nuri Ersoy’dan otelcilere sertifika uyarısı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Güvenli ve yeşil Turizm Sertifikası”na dönüşecek olan Güvenli Turizm Sertifikası ile ilgili otelcilere uyarıda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 30-09-2022 12:29

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’dan otelcilere sertifika uyarısı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Otelciler Birliğinin (TÜROB) aylık yemekli toplantısına katılarak turizmcilere seslendi.

 

“Yıl sonunda revize hedefleri de aşacağız”

TGA’nın yaptığı çalışmalar sayesinde Türkiye’ye gelen turist sayısının artamaya devam ettiğini kaydeden Ersoy “TGA ile açık ara en fazla tanıtım yapan ülke olduk. Bu tanıtım sayesinde 42 milyon olan turist hedefini 47 milyona 32 milyar dolar olan turizm geliri hedefini ise 35 milyar dolara yükselttik. İleriye dönük rezervasyonlar da iyi gidiyor. Yıl sonunda bu revize hedeflerin de aşılacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un 15, Antalya’nın ise 13 milyon turiste ulaşacağını kaydeden Ersoy, turist başına gecelik ortalama harcamanın ise 83 dolara yükseleceğini belirtti.

 

“Turizmde ürün ve pazar çeşitliliğine gittik”

Turizmde pazar ve ürün çeşitliliğine gittiklerini kaydeden Ersoy kruvaziyer, arkeoloji, kültür ve gastronomi turizmine özel projeler yaptıklarını, yürüyüş, bisiklet ve gastronomi rotaları oluşturduklarını kaydetti. Ersoy ayrıca Michelin rehberinin İstanbul’u radarına aldığını ve yakında listeye girenleri açıklayacağını söyledi.

 

“Krediler bile daha pahalı kullanacaklar”

Pandemi döneminde hayata geçirilen Güvenli Turizm Sertifikasının “Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifikası”na dönüştürüleceğini kaydeden Ersoy, “Türkiye Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) ile protokol imzalayan ilk ülke oldu. 2023, 2025 ve 2030 sonuna kadar sektörün tamamlanması gereken kriterler var. Ekim sonunda bunun lansmanını yapacağız. Bizde yeşil turizm sertifikası olan oteller bu anlamda oldukça şanslı. Bu otellerimiz 2023’ü bile beklemeden tamamıyla güvenli ve sürdürülebilir turizme geçecekler. Bu sertifikaya dahil değilseniz kredileri bile daha pahalı kullanacaksınız. Yurt dışında misafir gelirken de otelinizde bakacağı ilk kriterler bunlar olacak. Birçok otelimiz denetimlere gitmeye ve yıldızlarını almaya başladılar.” şeklinde konuştu.

 

“Tahminlerimizin çok üstünde konaklama tesisi var”

Bütün otelleri bakanlık belgesi alma zorunluluğu getirdiklerini hatırlatan Ersoy “Türkiye rakamların çok üstünde konaklama tesisi var. İlk kez bakanlık Türkiye’deki konaklama tesisi sayısına da hakim oldu. Kısa sürede özel belgeden işletme belgesine geçmelerini sağlayacağız. Şu anda basit konaklamama belgesi ile Bak anlık bünyesine geçiyorlar. “ dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI