Bugun...



Bakan Ersoy: Turizm bölgesinin 50 yıllık altyapı sorununu çözüyoruz

Muğla'nın Bodrum ilçesinde arıtma tesisi ve kanalizasyon hattı temel atma törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Bodrum' un önemli turizm bölgesinin 50 yıllık arıtma ve kanalizasyon sorunun 9 ay gibi sürede çözeceğiz. Bakanlık olarak yerel yönetimlerin alt yapılarına desteğimiz devam edecek. Sırada 250 milyon TL. yatırım yapacağımız Antalya'nın Kemer turizm bölgesinin fizibilite çalışmalarını başlattık" dedi. Proje 250 milyon TL: ye mal olacak.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-04-2022 21:16:27 Tarih: 13-04-2022 21:12

Bakan Ersoy: Turizm bölgesinin 50 yıllık altyapı sorununu çözüyoruz

ANTERHABER - Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizm bölgesi olan Torba, Kızılağaç, Yalı, Çiftlik ve İçmeler Mahalleleri'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan protokol gereğince hayata geçirilecek ve bölgenin alt yapı sorununu tamamen çözecek Torba Köyiçi Kanalizasyon Şebeke ile Yağmursuyu İletim Hatları ve Torba, Kızılağaç, Yalı, Çiftlik ve İçmeler Kollektör Hattı ve Altyapı  Tesisleri'nin temel atma töreni bugün yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Muğla Ak Parti Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir, Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete , İlçe Başkanı Osman Gökmen,  CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Aras ve partililerin katıldığı tören İçmeler Mahallesi'ndeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Plajı'nda gerçekleştirildi.

 

 

İNSAN VE HİZMET ODAKLI PROJELER ÜRETİYORUZ

 

Ahmet Aras yaptığı konuşmada insan ve hizmet odaklı projeler ürettiklerini belirterek “Yerel yönetimlerin hızla gelişen turizm kentlerinde sorunların tamamının altından kalkması oldukça güç bu yüzden yerel ve merkezi yönetimler birlikte projeler üretmeli, burada bunun en güzel örneğini görüyoruz. Bu tür projelerin katma değeri doğa ve çevrenin korunmasına büyük ve önemli rol oynuyor” diye konuştu.

 

 

TURİZM BÖLGELERİNE 8,5 MİLYAR TL. LİK ALT YAPI YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRDİK

 

Kanalizasyon ve arıtma tesislerinin başlangıç noktası olan bölgede yapılan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün "Turizm bölgesi Muğla’mızın ilçelerine son altı yıl içerisinde yaklaşık8,5 milyar Tl. son bir içerisindede 1 milyar TL. lik yatırım yaptık. Bodrum’a ise yaptığımız yatırım 360 milyon TL. yi buldu. Turizm bölgesi Bodrum7un alt yapı sorunlarını yaklaşık bir yıl içerisinde tamamen çözeceğiz. Bakanlık ile birlikte yaptığım bu proje ile Bodrum’un alt yapısındaki sorunların yüzde 90’nı çözülmüş olacak. Geriye sadece Türkbükü ve Gündoğan Mahalleleri kalıyor. Bu iki mahelle içinde bakanlığımız ile birlikte yeni proje üretmeye devam edecçeğiz. Yaptığımzız tüm alt yapı yatırımlarında arıtma suyundan sulamada yararlanabilmek için ek tesisler yapıyoruz. Susuzluğun üst seviyelerde olduğu günümüzde artık kullanma suyu sulamada kullanılmayacak. Birkaç yıl içerisinde Bodrum’un 50 yıllık alt yapı sorunu tamamen sona ermiş olacak” diye konuştu.

 

 

TURİSTİK İLÇELERİMİZDE 8,5 MİLYARLIK ALT YAPI YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRDİK

 

Kanalizasyon ve arıtma tesislerinin başlangıç noktası olan bölgede yapılan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün "Turizm bölgesi Muğla’mızın ilçelerine son altı yıl içerisinde yaklaşık8,5 milyar Tl. son bir içerisindede 1 milyar TL. lik yatırım yaptık. Bodrum’a ise yaptığımız yatırım 360 milyon TL. yi buldu. Turizm bölgesi Bodrum' un alt yapı sorunlarını yaklaşık bir yıl içerisinde tamamen çözeceğiz. Bakanlık ile birlikte yaptığım bu proje ile Bodrum’un alt yapısındaki sorunların yüzde 90’nı çözülmüş olacak. Geriye sadece Türkbükü ve Gündoğan Mahalleleri kalıyor. Bu iki mahelle içinde bakanlığımız ile birlikte yeni proje üretmeye devam edecçeğiz. Yaptığımzız tüm alt yapı yatırımlarında arıtma suyundan sulamada yararlanabilmek için ek tesisler yapıyoruz. Susuzluğun üst seviyelerde olduğu günümüzde artık kullanma suyu sulamada kullanılmayacak. Birkaç yıl içerisinde Bodrum’un 50 yıllık alt yapı sorunu tamamen sona ermiş olacak” diye konuştu.

 

 

BAKAN ERSOY "YEREL YÖNETİMLERE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK"

 

Bakan Ersoy yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yerel yönetimlere özellikle altyapı konusunda destek vermek üzere bakanlık kanununda yaptığımız değişiklik ile turizm bölgelerine desteğe başladık. İlk olarak Antalya Serik'te alt yapı yatırımını yaptık. Şimdi Bodrum'da 43 km. uzunluğunda 5 turizm mahallesinin alt yapı sorununu tamamen çözecek ve 250 milyon TL: ye mal olacak günlük 20 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisini 9 ay gibi kısa bir sürede hayata geçireceğiz. Bodrum'un çok önemli bir alt yapı sorunu çözülmüş olacak. Bodrum'un 50 yıllık arıtma tesisi ihtiyacı bu proje ile bitirilmiş olacak. Şu anda ayrıca Antalya Kemer turizm bölgesinin 250 milyon Tl. ye mal olacak alt yapı ve kanalizasyon hattının fizibilite çalışmasını başlattık, en kısa zamanda o projeyide hayata geçireceğiz" dedi.

 

BODRUM KALESİ RESTORASYONU MAYIS 2021'DE TAMAMLANACAK

 

Ersoy İki yıl önce başlayan bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Restosaryon Çalışması'nın ilk iki bölümünün tamamlandığını açılışlarının yapıldığını belirterek devam eden son bölümün ise mayıs 2021'de tamamlanacağını söyledi. Ersoy ayrıca bakanlık tarafından turizm kentlerine kazandırılan Halk Plajları'nı yapmaya devam edeceklerini ve Marmaris'in İçmeler Mahallesi'ne yeni yapılacak Halk Plajı'nın  Mayıs 2021'de hizmete gireceğini söyledi.

Bakan Ersoy, Vali Tavlı ve Belediye Başkanları Gürün ile birlikte alt yapı ve kanalizasyon hattının temel atma törenini birlikte gerçekleştirdi. Hatta ilk kumları kürek ile birlikte attı.

 

PROJE KAPSAMINDAKİ GELİŞMELER

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Bodrum İlçesi İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik Bölgesi Altyapı Yapım İşleri ve İşletme Protokolü 15 Eylül'de imzalamıştı. Yapılan protokol kapsamında Bodrum İlçesi Torba mahallesinde 2053 nüfus projeksiyonu dikkate alınarak 67 bin 200 kişinin hizmet alabileceği iki aşamalı olarak toplamda 16 km kanalizasyon şebekesi 20 km ana kolektör şebekesi ile 6 adet terfi istasyonu inşa edilecek. Bodrum İçmeler'de bulunan İçmeler atık su arıtma tesisinin kapasitesi etaplı olarak toplamda 37 bin m3/güne çıkarılacak. Bodrum İçmeler Atıksu Arıtma Tesisine ait derin deniz deşarjı hattı revize edilecek. Bodrum İçmeler Atıksu Arıtma Tesisine ait mevcutta bulunan 3 adet terfi istasyonunun revizyon çalışmaları yapılacak. Bodrum Yalı, Yalı Sahil Oteller bölgesi ve Kızılağaç mevkii kanalizasyon şebekesi inşa edilerek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın altyapı, kanalizasyon yatırım bedelleri karşılığında Torba, Kızılağaç ve Çiftlik mahallelerinin atıksu bertaraf hizmetleri ve İçmeler Atıksu Arıtma Tesisinin işletmesi ve gelirleri Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilecek.

 

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI