Bugun...



Bakan Ersoy “Turist sayısında 500 bine yakın düşüş olabilir”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya'nın artan vaka sayılarını gerekçe göstererek Türkiye'ye uçuşları sınırlandırması ile ilgili, "Turist sayısında 500 bine yakın düşüş olabilir. Yaz ayları için yapılan rezervasyonlarda bir sıkıntı yok." açıklamasında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 14-04-2021 19:55

Bakan Ersoy “Turist sayısında 500 bine yakın düşüş olabilir”

Türkiye’de artan corona virüsü vakaları nedeniyle Rusya, tarifeli ve charther uçak seferlerini 15 Nisan-1 Haziran 2021 döneminde tek taraflı olarak durdurdu. Tatil sezonunun başlamasına yakın alınan bu karar turizm sektöründe büyük gelir kayıp anlamına geliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da konu hakkında açıklamalarda bulundu.

 

TURİST SAYISINDA 500 BİNE YAKIN DÜŞÜŞ OLABİLİR

 

“Rusya’nın aldığı kararın etkilerini bu hafta içerisinde görmeye başlarız.”  diyen Bakan Ersoy, “Vakaların düşüşüne göre uçuş yasağının tarihi erkene çekilebilir. Turist sayısında 500 bine yakın düşüş olabilir. Yaz ayları için yapılan rezervasyonlarda bir sıkıntı yok.” ifadelerini kullandı.

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, yaptığı açıklamayla iki ülke arasındaki tarifeli ve charther uçak seferleri 15 Nisan-1 Haziran 2021 döneminde tek taraflı olarak durdurulduğunu belirtmişti. Alınan karara göre tahliye seferleri düzenlenmesi amacıyla sadece Moskova-İstanbul arasında haftada iki uçak seferi düzenlenmesine izin verilecek.

 

Rusya Federasyonu hükümeti tarafından alınan karara gerekçe olarak Türkiye’de vaka sayısındaki hızlı artış ve mutasyonlar gösterildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI