Bugun...



Aysu Türkoğlu Manş Denizi'ni yüzerek geçti tarihe adını yazdırdı

Bodrumlu 21 yaşındaki açık su yüzme yarışçısı Aysu Türkoğlu “Manş Denizi’ni geçen en genç kadın sporcu” unvanını elde etmek dün öğle saatlerinde İngiltere’den suya atlayarak Fransa kıyılarına tam 16 saat 28 dakika 39 saniyede yüzerek rekor kırdı. Türkoğlu “Bir kulaç daha bir nefes daha diyerek bitirdiğim 42 kilometrelik mesafede dalgalarla mücadele ettim, Türkiye’ye ve aileme yaşatacağım gururu düşündüm, yılmadım başardım” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-07-2022 07:35:45 Tarih: 30-07-2022 07:22

Aysu Türkoğlu Manş Denizi'ni yüzerek geçti tarihe adını yazdırdı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Aysu Türkoğlu, bir Türk sporcu olarak dünyadaki en zorlu parkurlardan biri olan Manş Kanalı’nı geçen en genç Türk yüzücü olarak kendisinin ve Türkiye’nin adını tarihe yazdırdı.Türkoğlu dün öğle saatlerinde İngiltere’nin Danver sahillerinden denize atlayarak Fransa kıyılarına yüzmeye başladı. Türkoğlu’na babası kaptan Mustafa Türkoğlu ile antrenörü Bengisu Avcı destek verdi.

Yoğun rüzgar ve dalgalara rağmen Türkoğlu 16 saat 28 dakika 39 saniyede yüzerek Manş Denizi’ne Yüzerek Geçen En Genç Türk Kadını olarak adını tarihe yazdırdı.

 

ASLA ÜMİDİMİ YİTİRMEDİM

Türkoğlu yaptığı açıklamada “Tam 16 saat mücadele ettim, asla ümidimi yitirmedim, her bir kulaç beni başarıya daha çok yaklaştırdı. Bir kulaç daha bir nefes daha diyerek bitirdiğim 42 kilometrelik mesafede dalgalarla mücadele ettim, Türkiye’ye ve aileme yaşatacağım gururu düşündüm, yılmadım başardım” diye konuştu.

 

YEDİ KITADAKİ KANAL VE BOĞAZLARI GEÇECEĞİM

Açıksu yüzme yarışmalarında Manş’ı geçtikten sonra yedi kıtada düzenlenen Seven Ocean yarışmasında dünyanın önemli tüm kanal ve boğazlarını geçeceğini belirten Türkoğlu “Bir Atatürk genci olarak şu an bu sporu yapabiliyorsam tamamen O’ na borçluyum. Bize bıraktığı bu ülkeyi ve Cumhuriyet’ i sonsuza kadar koruyup en iyi şekilde temsil edeceğim ve gelecek nesillerede bunun aktarılmasını hedefleyeceğim. Ne kadar olumsuz şartlar olursa olsun yüzme sporunun daha geniş kitlelere yayılması ve yeni yetenekler geliştirilmesi için çaba göstereceğim” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

SEVEN OCEAN YARIŞLARI:

Manş Denizi (İngiltere -Fransa)

Cook Strait (Yeni Zelanda)

Katalina Kanalı (ABD)

Cebelitarık (İspanya- Fas)

Molakai Kanalı (Hawai)

Kuzey Kanalı (İrlanda- İskoçya)

İshagoru Kanalı (Japonya)

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI