Bugun...



AYDEM önünde eylem: Esnaf ve vatandaş zamlardan boğulmak üzere

Artık Yeter Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte zamlı faturalar yakıldı, AYDEM Yatağan Şubesi önüne siyah çelenk bırakıldı. Artık Yeter Platformu Sözcüsü Ozan Gürpınar "Bizler birileri şatafat ve lüks içinde yaşayabilsin diye bu halkın daha da fakirleşmesine göz yummuyoruz ve yaşananları kabul etmiyoruz. Esnaf ve halk zamlardan boğulmak üzere" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 10-02-2022 11:04

AYDEM önünde eylem: Esnaf ve vatandaş zamlardan boğulmak üzere

Muğla ilinde hızla büyüyen elektrik zamlarına tepki eylemleri Yatağan ilçesinde devam etti. Artık Yeter Platformu tarafından düzenlenen etkinliğe CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’ında aralarında bulunduğu, vatandaşların ve ilçe esnafının yoğun katılımıyla Muğla’nın Yatağan ilçesinde gerçekleşen zam protestosunda basın açıklamasını platform CHP Yatağan Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Gürpınar yaptı.

 

BÜTÜN BEDEL HALKIN ÜZERİNE YIKILMIŞTIR

Ozan Gürpınar açıklamasında son dönemlerde kabul edilemez noktaya gelmiş zamlara karşı, “Artık yeter” demek için eylem yaptıklarını belirterek“Yıllardır bu halkın dişinden tırnağından arttırarak var ettiği Cumhuriyetin kazanımlarını teker teker satarak ve üstelik bu özelleştirme politikalarından büyük bir övgüyle bahsederek belli sermaye gruplarına teslim edilen fabrikalarımız ve kaynaklarımız nedeniyle üretim kanallarımız tıkanmış, hazır girdiyle döndürülen ekonomi döndürülemez hale gelmiş ve bütün bedel halkın üstüne yıkılmıştır. Son dönemlerde gelen zamlar halkımızın ve esnafımızın belini bükmüştür. Belli bir maaşla çalışan vatandaşımızın aldığı para yüksek zamlarla değersiz hale gelmiş, zaten girdi maliyetleriyle boğuşan esnafın üstüne elektrik ve doğalgaz zamlarıyla altından kalkılması zor bir yük bırakılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

ESNAF VE HALK ZAMLARDAN BOĞULMAK ÜZERE

Gürpınar açıklanan enflasyon oranlarına karşın kabul edilemez oranlardaki zam dalgasının karşısında esnafın ve halkın boğulmak üzere olduğunu belirterek “Bunu kabul etmiyoruz. Bizler yıllardır sürdürülen yanlış ekonomi politikalarının bedelinin bu halkın üstüne yıkılmasını kabul etmiyoruz. Bizler birileri şatafat ve lüks içinde yaşayabilsin diye bu halkın daha da fakirleşmesine göz yummuyoruz ve yaşananları kabul etmiyoruz. Bu sebeplerle son yapılan elektrik ve doğalgaz zamlarının makul seviyeye çekilmesini değil zaten daha önceki zamlarla çoktan makul seviyeleri aşmış bu zamların tamamen geri çekilmesini talep ediyoruz. Ve burada bunun için sesimizi çıkartıyoruz. Bu sese ses katarak sesimizin daha da yükselmesini sağlayan sayın siyasi parti, sendika ve STK temsilcilerine, çok değerli Yatağan Halkı ve Esnafına katılımları için teşekkür ediyor ve protestomuzu göstermek için faturalarımızı yakıyoruz.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI