Bugun...



Avrupa’da 27 ülkenin büyükelçisi Türkiye sınırında incelemelerde bulundu

Avrupa’nın 27 ülkesinin büyükelçileri bugün Batı Trakya’daki Türkiye Yunanistan sınır hattını teşkil eden Meriç sınırında incelemelerde bulundu. Yunanistan hükümetinin davetlisi olarak Meriç Nehri sınırında yapımı devam eden çelik çit bölgesinde inceleme yapan büyükelçilere yasadışı göç ile ilgili bilgi verildi.

facebook-paylas
Tarih: 22-01-2023 21:47

Avrupa’da 27 ülkenin büyükelçisi Türkiye sınırında incelemelerde bulundu

Yunanistan Vatandaşları Koruma Bakanı Takis Theodorikakos’in daveti üzerine Batı Trakya’ya gelen Avrupa’nın 27 ülkesinin büyükelçileri bugün Dedeağaç (Evros) ilindeki Yunanistan- Türkiye sınır hattını oluşturan Meriç Nehri’ndeki çelik çit bölgesinde incelemelerde bulundu.Bakan  Takis Theodorikakos, Dedeağaç’ın Ferecik kasabası sınır bölgesinde  yaptığı konuşmada 27 büyükelçiye Türkiye’yi şikayet ederek suçlamalarda bulunurken çitin yanında kurulan dev çadırda Doğu Makedonya-Trakya Emniyet Teşkilatı Müdürü Pashalis Situridis tarafından büyükelçilere çitin uzatılması ve yasadışı göçlerle ilgili detaylı bilgi verildi.

 

TÜRKİYE YUNANİSTAN SINIRI AVRUPA BİRLİĞİ SINIRIDIR

Bakan  Theodorikakos yaptığı konuşmada “Avrupa Birliği’nin tüm devletlerinin Büyükelçilerinin yanı sıra, İngiltere ve İsviçre Büyükelçileriyle yapılan görüşme başarı ile sonuçlandırılmıştır. Avrupa çok güçlü bir dayanışma, birlik ve sınırlarını koruma ve kollama kararlılığı mesajı göndermektedir. Türkiye ile Yunanistan sınırları, aynı zamanda Avrupa Birliği’nin Türkiye ile de sınırlarıdır. Bu mesaj güçlüdür, uluslararası hukukun uygulanması mesajıdır ve Türkiye’nin bunu alması gerektiğine inanıyorum.”

Yunanistan Emniyet Teşkilatı Yabancılar ve Sınır Koruma Şube Başkanı Tümgeneral Dimitrios Mallios, Büyükelçilere verilen brifing sonrasında Güney Kıbrıs ve İngiltere Büyükelçileri ile görüştü.

 

 

ÖNCELİĞİMİZ İNSAN KAÇAKÇILIĞINI ÖNLEMEK

İngiltere’nin Atina’daki Büyükelçisi Matthew Lodge  ise yaptığı açıklamada “Önceliğimiz, insan kaçakçılarının suç ağları nedeniyle risk altında olan insan yaşamının ve onurunun korunması olmalı ve bu kaçakçılarla mücadele etmek için Yunan makamlarıyla ve burada, Avrupa’daki dost ülkelerimiz, komşularımız veya ortaklarımızla çok yakın çalışıyoruz. Bu, hemen önümüzdeki günlerde çözüm bulacağımız bir konu değil, ama bu iş birliğine devam edeceğiz ve keşke insanların iyiliğine olacak bir çözüm bulabilsek.” İfadelerini kullandı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI